Zie je ze wel eens voorbij komen? Ik heb het over die kleurrijke kommen vol met allerlei lekkers zoals granen, groenten en proteïne rijke ingrediënten. Ze worden ook wel buddha bowls genoemd en zijn meestal vegetarisch of vegan. Ik eet zelf graag deze vegan buddha bowl met onder andere barbecue kikkererwten en bulgur.
Buddha bowls lijken erg veel op poké bowls, het verschil zit ‘m in het feit dat poké bowls meestal vis bevatten en buddha bowls vaak vegetarisch of vegan zijn. Ook zit er meestal rijst in een poké bowl terwijl dit bij een buddha bowl kan variëren van rijst tot quinoa of bulgur.
Ik maak mijn buddha bowl meestal met bulgur en ook in dit recept is dat heerlijk te combineren met de barbecue kikkererwten. Nu hoor ik je denken, wat bedoel je nou eigenlijk met barbecue kikkererwten. Dat zijn kikkererwten gebakken in barbecuesaus. Klinkt misschien niet heel aannemelijk, maar ik zou zeggen probeer het een keer. Het is namelijk ontzettend lekker! Ik vind de kikkererwten zelfs een beetje op worstjes lijken wanneer ik ze op deze manier klaarmaak. Naast de bulgur en kikkererwten heb ik voor deze vegan buddha bowl komkommer, avocado, ingelegde ui en vegan feta gebruikt. Een heerlijke combinatie!
Ga je deze heerlijke vegan buddha bowl ook eens maken? Dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoodness.
Ben je benieuwd naar andere bowls? Bekijk dan eens één van onderstaande recepten?
Vegan buddha bowl
Equipment
- Kookpan
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400 gr)
- 100 ml water
- 1 klein maggi blokje
- 3 el barbecue saus
- 150 gr bulgur
- ¼ komkommer
- 1 avocado
- 7 radijsjes
- ¼ (ingemaakte) rode ui
- Vegan feta kaas Ik gebruik de vegan feta van Violife
- Optioneel: zwarte sesam zaadjes
Instructies
- Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen alvast de groenten.
- Doe een scheutje neutrale olie in de pan en bak de kikkererwten heel kort. Voeg vervolgens het water, maggi blokje en de barbecue saus toe. Wanneer het begint te koken, zet je het vuur helemaal laag en laat je het zo'n 15 minuten sudderen. De saus wordt nu wat dikker.
- Kook ondertussen de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak de buddha bowl door te beginnen met de bulgur. Daar bovenop leg je alle groenten, de kikkererwten en vegan kaas. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes en enjoy!