Vegan chai cake

Vegan chai cake

Chai is een combinatie van kruiden en wordt tegenwoordig in bijna elk koffietentje wel gebruikt voor een heerlijke chai latte of een chai thee. Maar waarom zou je de chai kruiden niet gebruiken voor een heerlijke cake? Voor deze vegan chai cake heb ik zelf een chai kruidenmix gemaakt en dit vervolgens verwerkt in het deeg en de frosting van de cake. Het geeft zo’n unieke smaak aan je baksel!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan chai cake

Vegan chai cake

Een heerlijke vegan cake met chai kruiden. Makkelijk om te maken en vol van smaak!
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 11 plakjes

Equipment

  • Oven
  • Blender
  • Steelpan

Ingrediënten
  

Chai kruiden

  • 3 kaneelstokjes
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl hele kruidnagels
  • 1 tl kardemom
  • 1 steranijs
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl nootmuskaat

Plantaardige chai melk

  • 390 ml soja melk
  • 3 tl chai kruidenmix

Cake

  • 300 ml chai melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 80 gr soja yoghurt
  • 2 tl vanille extract
  • 350 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 1 el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 4 tl chai kruidenmix

Frosting

  • Resterende chai melk
  • 200 gr poedersuiker

Instructies
 

Chai kruidenmix

  • Mix alle kruiden in een blender.

Chai melk

  • Doe de melk en de kruiden in een pannetje, breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen.

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Meng 300 ml van de melk met de olie, vanille extract en yoghurt.
  • Zeef in een andere kom de bloem en voeg de suiker, de chai kruiden, het zout en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en meng alles door elkaar.
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm en zet het voor 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Frosting

  • Meng de poedersuiker met de resterende chai melk tot een gladde frosting.
  • Laat de cake goed afkoelen en verdeel de frosting over de bovenkant.
  • Enjoy!
Trefwoord cake

Eén reactie

  1. Pingback: Vegan pruimen cake met crumble laag - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*