Havermout crackers

Havermout crackers

Crackers zijn perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje. Het is dan ook super fijn als je altijd een doosje crackers in huis hebt. Wist je al dat je ook heel makkelijk zelf crackers kan maken? Dit doe je door havermout tot een meel te blenden, dit te mengen met water en zaden/noten en vervolges op een bakplaat uit te smeren. Je bakt het voor zo’n 30 minuten in de oven en dan heb je dus een portie verse healthy crackers!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Havermout crackers

Havermout crackers

Zelf crackers maken blijft toch wel het allerlekkerst! Je weet wat erin zit en binnen een korte tijd heb je weer een voorraadje voor de hele week, heerlijk!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang snacks
Porties 6 crackers

Equipment

  • Oven
  • Blender (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 150 gr havermout
  • 130 ml water
  • 100 gr zadenmix
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  • Mix de havermout in een blender tot meel.
  • Voeg het water toe en meng tot een glad beslag.
  • Voeg 2/3 van de zadenmix toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi het resterende deel van de zadenmix over het beslag.
  • Bak de crackers krokant in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. Ze worden nog iets krokanter wanneer ze volledig zijn afgekoeld.
Trefwoord crackers

3 Reacties

  1. 5 sterren
    Ontzettend lekker en makkelijk te maken! Het is een aanrader! Ik heb er extra fijn geknipte verse rozemarijn in gedaan en knoflookpoeder en grof zeezout.

     
  2. 5 sterren
    Ik maak deze crackers zo graag! Wissrl af met verse kruiden, wat knoflook of pesto, tomaatjes, ui etc. Beleg ze graag met zelfgemaakte hummus of huttenkase

     
  3. Anneke van der Poel

    Na het bakken zijn ze lekker krokant. Na afkoelen doe ik ze in een afsluitbaar plastic bakje. Ze worden helaas snel zachter en minder krokant. Hoe bewaar ik ze zodAt ze krokant blijven.

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*