Chia pudding is erg populair. Het wordt vaak als ontbijt gegeten, maar ook als dessert. De zwarte chia zaadjes zitten vol eiwitten, vezels en ijzer. Wanneer je ze een tijdje in een kommetje melk laat staan, ontstaat er een soort van jelly achtige structuur. Dan heb je dus chia pudding! Je kunt er lekker mee variëren, maar ik eet het zelf toch het liefst met een vanille smaakje.
Nice cream vind ik ook zoiets ongelooflijk lekkers! Het is gezond ijs, want je maakt het namelijk door bevroren fruit te blenden met een klein beetje melk. That’s it! En waarom niet deze twee heerlijke gerechtjes combineren? Dat heb ik dus gedaan en zo is deze heerlijke chia pudding met nice cream ontstaan. Hier ga je geen nee tegen zeggen!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Chia pudding met nice cream
Equipment
- Blender
Ingrediënten
Chia pudding
- 1 glas plantaardige melk
- 3 el chiazaad
- 1/2 tl vanille extract
Nice cream
- 2 stuks bevroren bananen
- 2 handjes bevroren tropisch fruit
- 1 el stevig gedeelte van kokosmelk
Instructies
Chia pudding
- Meng de plantaardige melk, het chiazaad en vanille extract door elkaar in een glas.
- Zet het glas een nachtje in de koelkast, zodat de pudding stevig wordt.
Nice cream
- Doe alle ingrediënten in een blender en meng totdat er glad romig ijs ontstaat.
- Voeg de nice cream toe aan het glas met chiapudding en top af met eventueel wat vers fruit en kokosrasp.