Baked oats is inmiddels een échte ontbijt trend geworden. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is eigenlijk een soort van gezond taartje in de ochtend. En eerlijk, wie wil er nou niet ontbijten met taart?:) Deze keer heb ik vegan chocolade baked oats gemaakt. De basis blijft in principe altijd hetzelfde, maar voor deze variant heb ik cacao poeder, chocolade stukjes, chocolate chips en pecannoten toegevoegd.
Hoe maak je deze chocolade baked oats?
Het maken van deze chocolade baked oats is super makkelijk. Je doet alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een blender zodat je een glad beslag krijgt. Vervolgens verdeel je de helft van het beslag over twee kommetjes, leg je er twee chocolade blokjes op en giet je de rest van het beslag er overheen. Daarna strooi je er nog wat chocolate chips en pecannoten overheen en zet je het 30 minuten in de oven op 200 graden. Soms eet ik dit gerechtje ook als toetje en dan vind ik het lekker om er wat plantaardige slagroom overheen te doen.
Mocht je nou geen blender hebben, dan kan dit ontbijt recept alsnog maken. Prak de banaan, voeg alle overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. De overige stappen blijven hetzelfde. De structuur wordt uiteraard anders, maar het is nog steeds erg lekker! Een andere optie is de 75 gram havermout vervangen door 75 gram havermoutmeel.
Zoek je nog meer ontbijt inspiratie? Bekijk dan eens mijn overzicht met ontbijt recepten. Er zit vast nog meer lekkers tussen voor jou:)
Ga je dit lekkere recept ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Vegan chocolade baked oats
Equipment
- Oven
- Blender
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 75 gr havermout
- 210 ml plantaardige melk
- 2 el pindakaas
- 1 el agave siroop
- ½ tl bakpoeder
- 2 el cacao poeder
- 4 blokjes pure chocolade
- 2 handjes chocolate chips
- 1 handje pecannoten
- Optioneel: plantaardige slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade blokjes en chocolate chips, in een blender en mix tot een glad beslag.
- Verdeel de helft van het beslag over 2 oven bestendige kommetjes en leg er 2 blokjes chocolade op.
- Doe de rest van het beslag in de twee kommetjes en bestrooi met chocolate chips en pecannoten.
- Zet de kommetjes 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer daarna eventueel met plantaardige slagroom.
Pingback: Kaki carpaccio - Vegafoodness