Heb je zin in een lekker en gezond tussendoortje? Probeer dan eens deze heerlijke vegan granola bars! Ze zijn eenvoudig om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Heb je bijvoorbeeld geen hennepzaad of gepofte quinoa in huis? Vervang het dan gerust door andere noten of zaden.
Ik vind het zelf erg lekker als de granola bars crunchy zijn. Daarom bak ik ze in de oven. Vind jij chewy granola bars lekkerder? Dan kan je er ook voor kiezen om ze niet te bakken, maar direct in de koelkast te zetten.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.
Vegan granola bars
Equipment
- Keukenmachine
- Oven
Ingrediënten
- 80 gr havermout
- 100 gr cashew noten
- 100 gr amandelen
- 20 gr zonnebloempitten
- 15 gr hennepzaad
- 10 gr gepofte quinoa
- 70 gr bessen
- ½ tl speculaaskruiden
- 2 el chiazaad
- 25 gr kokosolie
- 50 ml agave siroop
- 2 el pindakaas
- 50 gr pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de havermout, cashewnoten en amandelen in de keukenmachine en blend totdat alle noten gemalen zijn. Ze mogen nog een enigszins grove structuur hebben.
- Doe de inhoud van de keukenmachine in een grote kom en voeg alle overige ingrediënten, behalve de kokosolie, pindakaas, agave siroop en chocolade, toe. Meng alles goed door elkaar.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de pindakaas en agave siroop toe. Meng alles door elkaar en voeg het toe aan de kom met het noten en zaden mengsel. Meng ook dit weer goed door elkaar.
- Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 met bakpapier en verdeel het mengsel voor de granola bars gelijkmatig. Druk het vervolgens goed aan met de onderkant van een kommetje of bakje.
- Zet de granola bars voor 20 tot 25 minuten in de oven. Let tussendoor op dat de bovenkant niet verbrand.
- Laat de granola bars afkoelen en smelt daarna de pure chocolade. Dit giet je over de granola bars.
- Zet de granola bars nog 2 uurtjes in de koelkast, daarna kan je ze eten!