Een tijdje geleden zag ik in een keer overal pindakaaskoeken voorbij komen op Instagram. Op een regenachtige vrijdagmiddag ben ik ook maar eens gaan experimenteren hiermee. Het resultaat was een hele bakplaat vol met vegan pindakaaskoeken. En lekker dat ze waren! Vooral de chocolate chuncks maken het helemaal compleet. Ben jij ook fan van pindakaas en koek? Ga dan zeker eens aan de slag met dit makkelijke recept!
Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan pindakaaskoeken
Equipment
- Oven
- Blender
Ingrediënten
- 2 flex eggs 4 el gemalen lijnzaad + 12 el water
- 6 el pindakaas
- 120 gr amandelen gemalen tot meel
- 80 gr havermout
- 2 tl bakpoeder
- 1 el gesmolten kokosolie
- 2 tl vanille extract
- 4 el suiker
- 4 el pure chocolate chuncks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Meng het lijnzaad met water in een klein kommetje en laat minimaal 5 min staan.
- Maal de havermout tot meel en zet het apart.
- Maal de amandelen tot meel en voeg toe aan het haver meel.
- Voeg de overige droge ingrediënten ook toe aan het meel.
- Smelt de kokosolie en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe aan de kom met meel. Goed roeren tot een deeg en eventueel een scheutje plantaardige melk als het beslag te droog is. Voeg tenslotte de chocolate chuncks toe en meng ze door het deeg.
- Maak balletjes van het deeg en verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk de balletjes plat tot koeken.
- Bak de koeken gaar in ongeveer 25 minuten en laat ze daarna afkoelen.
- Enjoy!
Pingback: Brownie met walnoten en caramelsaus - Vegafoodness