Pizza party! Wie houdt er nou niet van een heerlijk stukje verse vegan pizza? Mij mag je er voor wakker maken;) Ben jij ook dol op pizza, maar mis je die stukjes vlees wel? Deze pizza met jackfruit is dé oplossing. De jackfruit die ik zelf marineer heeft namelijk de smaak en structuur van vlees. Dit in combinatie met een verse pizzabodem, zelfgemaakte barbecue saus en lekker veel groenten is ontzettend lekker.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan pizza met jackfruit
Equipment
- Oven
- Blender
Ingrediënten
Pizza
- 1 rol pizzadeeg van Tante Fanny
- Barbecue saus
- 1 klein blikje maïs
- 150 gr champignons
- 1/2 broccoli
- 1 paprika
- 1 blik jackfruit gemarineerd in barbecue saus
- 1 zakje vegan geraspte kaas van Violife
- Rucola
Barbecue saus
- 250 ml tomatensaus
- 2 tl olijfolie
- 75 gr gesneden rode ui
- 2 el appelciderazijn
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 2 el agave siroop
- 1/2 tl zout
- 1 tl mosterdzaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl peper
- 1 tl sambal
- 2 el liquid smoke te koop bij Amazing Oriental
Instructies
Barbecue saus
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien en knoflook.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en laat het 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
- Laat het geheel even afkoelen en blend het vervolgens tot een gladde saus.
Pizza
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de jackfruit af, trek het in stukjes en marineer met de barbecue saus.
- Snijd de champignons, paprika en broccoli in stukjes.
- Rol het pizzadeeg uit en bestrijk het met voldoende barbecue saus.
- Bestrooi met de groenten en jackfruit en eindig met de geraspte kaas.
- Bak de pizza gaar in 20 minuten.
- Haal de pizza uit de oven en bestrooi met rucola sla.
- Enjoy!