De herfst is weer aangebroken en dat betekent dat we weer lekkere herfstrecepten kunnen maken. Deze pompoenpasta is een van mijn favoriete recepten van de laatste tijd. De pompoensaus is vol van smaak en heeft zelfs iets weg van een kaassaus, dit komt door de edelgistvlokken. Edelgistvlokken worden door veganisten veel gebruikt als vervanging van kaas. Het heeft een heerlijke noot/kaasachtige smaak en is verkrijgbaar bij de Ekoplaza. Verder is het een vrij eenvoudige pasta, maar dat vind ik persoonlijk juist wel lekker. Less is more:)
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.
Vegan pompoenpasta
Equipment
- Keukenmachine of krachtige blender
- Oven
- Kookpan
- Koekenpan
Ingrediënten
Pompoensaus
- 1 fles pompoen
- 5 el edelgistvlokken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zwarte peper
- ¾ tl zout
- Sap van een ½ limoen
- 250 ml ongezoete sojamelk
- ½ tl paprika poeder
- ½ tl uienpoeder
Pasta
- 400 gr pasta (pennen)
- 1 kleine broccoli
- 70 gr walnoten
- 2 limoenen
- 200 gr erwten
- Basilicum blaadjes ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd de rest in blokjes.
- Zet de pompoenblokjes voor ongeveer 45 minuten in de oven.
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Doe de pompoen stukjes en alle ingrediënten voor de saus in ene keukenmachine en blend tot een gladde saus.
- Snijd de broccoli in hele fijne roosjes en bak ze ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Doe de pompoensaus en erwten bij de pan met broccoli en verwarm kort. Als de saus te dik wordt voeg dan nog wat soja melk toe.
- Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met stukjes walnoot, verse basilicum en een halve limoen per bord.
- Enjoy!
Pingback: Pasta met geroosterde paprika saus | Vegan pasta recept - Vegafoodness
Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness
Pingback: Gnocchi met romige broccoli saus - Vegafoodness
Pingback: Pompoensoep - Vegafoodness