Quesedillas is een heerlijk Mexicaans gerecht en wordt in Mexico gegeten als tosti’s. Normaal gesproken zit er erg veel kaas in een quesedilla en wordt het gegeten met guacamole of een pittige salsa. Ik vond het nu tijd voor een lekkere vegan variant!
Ik maak mijn vegan quesedillas met een kruidig mengsel van vegan gehakt, kidney bonen en maïs. Ik gebruik geen zakjes met kruiden uit de supermarkt, maar maak mijn eigen Mexicaanse kruidenmix met onder andere paprikapoeder, oregano, komijn en chilipoeder. Je kunt de kaas natuurlijk vervangen door vegan kaas, maar ik vervang het door de vegan kaassaus die ik al eerder met jullie heb gedeeld. Deze kaassaus is lekker sticky en komt aardig in de buurt van een flinke laag gesmolten kaas!
De saus smeer ik op een van de tortilla’s en vervolgens besmeer ik een andere tortilla met guacamole. Op de tortilla met guacamole leg ik een laagje van het vegan gehaktmengsel en daar bovenop komt dan de tortilla met kaassaus. Vervolgens bak je het enkele minuten aan beiden kanten totdat de quesedilla lekker krokant en goudbruin van kleur is.
Je kunt dit recept als avondeten, lunch of bijgerecht serveren. Wanneer je het als avondeten serveert is dit recept geschikt voor 2 personen en wanneer je het als snack serveert kan je er makkelijk met 3 tot 4 personen van eten.
Ga je dit recept ook proberen? Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram en Facebook.
Vegan quesedillas
Equipment
- Koekenpan
- Steelpan
Ingrediënten
- 8 tortilla wraps
Vulling
- 200 gr vegan gehakt
- 200 gr maïs
- 200 gr kidney bonen
- 2½ el tomatenpuree
- ½ chili poeder
- ½ knoflook poeder
- 1 uien poeder
- 1 paprika poeder
- ½ oregano
- ½ komijn
- peper en zout naar smaak
Guacamole
- 2 avocado's
- 1 el limoensap
- Peper en zout naar smaak
Vegan kaassaus
- 180 ml plantaardige melk
- 3 el edelgistvlokken
- 2 el tapioca meel
- ½ tl zout
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- Snufje paprikapoeder
Instructies
Vulling
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt gaar.
- Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe totdat alles goed op smaak is. Voeg daarna de maïs en kidney bonen toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
- Prak de rijpe avocado's en voeg 1 el limoensap en wat peper en zout toe. Zet de guacamole even apart.
- Doe alle ingrediënten voor de kaassaus in de steelpan en verhit enkele minuten totdat er een kaasachtige structuur ontstaat.
- Zet een schone pan op het vuur en verhit met een klein scheutje olie. Besmeer ondertussen een tortilla met de kaassaus en een andere met guacamole. Leg de vulling op een tortilla, leg de ander erbovenop en schuif voorzichtig in de pan. Laat kort bakken en draai de quesedilla door een bord op de pan te leggen en de pan daarna om te draaien. Bak de andere kant nog even en herhaal dit voor alle quesedillas. Bak zo ook de rest van de tortilla's.
- Snijd alle quesedillas en 4 stukken en serveer met de resterende guacamole.