Een bord pasta is altijd goed, toch? Deze heerlijke vegan tonijn pasta met de visvrije tonijn van John West, tomaatjes, paprika, kappertjes en olijven is écht een feestje op je bord en perfect voor het avondeten.
Tonijn pasta
Een lekkere tonijn pasta hoef je als vegetariër of veganist zeker niet te missen. Zo heb ik deze pasta gemaakt met de vegan tonijn van John west. Dit product is te koop bij Albert Heijn en Jumbo en verkrijgbaar in twee smaken, namelijk vegan tonijn met een vleugje olie en vegan tonijn met tomaat en basilicum. Voor deze pasta heb ik de tomaat basilicum variant gebruikt. De structuur lijkt erg veel op reguliere tonijn en de smaak gaat heel goed samen met een lekkere pasta. De variant met een vleugje olie is ook heel lekker op een wrap, broodje of door een salade.
Ingrediënten voor deze vegan tonijn pasta
- 2 zakjes visvrije tonijn met tomaat en basilicum van John West
- Tomaten passata: als basis voor de saus
- Cherry tomaten
- Rode paprika
- Olijven
- Kappertjes
- Knoflook
- Ui
- Plantaardige geraspte kaas
- Gedroogde kruiden: oregano, tijm, basilicum
- Verse basilicum
- Penne of fusilli
Ga je deze vegan tonijn pasta met de visvrije tonijn van John West maken? Dan zou ik het erg leuk vinden als je het resultaat met mij deelt. Dit kan door mij te taggen of een berichtje te sturen op Instagram. Laat ook zeker een review of een beoordeling onderaan deze pagina achter.
Vegan tonijn pasta
Equipment
- Kookpan
- Koekenpan
- Oven
Ingrediënten
- 230 gr fusilli
- 2 zakjes visvrije tonijn met tomaat en basilicum John West
- 1 el olijfolie
- ½ ui
- 3 tenen knoflook
- 175 gr cherry tomaten
- 1 rode paprika
- 220 gr passata
- 1 tl tijm
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 tl chili vlokken
- ½ el oregano
- 1 bouillon blokje (klein vierkant maggi blokje) Of vervangen door extra zout
- Peper naar smaak
- 2 handjes geraspte plantaardige kaas
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de ui en paprika in fijne blokjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de gehalveerde tomaatjes en paprika toe. Bak zo'n 5 minuten mee.
- Voeg nu de tomaten passata en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomaten saus.
- Meng alles goed door elkaar en voeg de kappertjes en olijven toe.
- Doe de pasta in een ovenschaal en verdeel de vegan tonijn hier overheen. Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden, totdat de kaas is gesmolten.
Meer pasta recepten
Meer inspiratie nodig voor lekkere pasta recepten? Bekijk dan hier mijn 10 favoriete pasta recepten. Van lasagne en gnocchi tot spaghetti en risotto. Er zit vast en zeker ook voor jou een lekker recept tussen.