Brownies zijn perfect om zoete aardappel in te verwerken. Het geeft een lekkere zoete smaak en zorgt voor een smeuïge structuur. Deze vegan brownies zijn dan ook een van mijn favoriete bakrecepten. Naast zoete aardappel zitten er ook dadels in het beslag. Ook dit maakt de brownies lekker zoet, waardoor je geen toegevoegde suikers nodig hebt. Zo ongezond zijn deze brownies dus helemaal niet. Als ze uit de oven komen strooi ik er meestal nog wat kokosrasp overheen en versier ik ze met frambozen. Lekker vrolijk!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan zoete aardappel brownies
Equipment
- Oven
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 80 ml havermelk
- 180 gr havermout
- 80 gr cacao poeder
- 350 gr dadels
- 400 gr zoete aardappel
- 1 tl bakpoeder
- 4 el agave siroop
Topping
- Kokosrasp
- Amandelschaafsel
- Frambozen
Instructies
- Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
- Blend de dadels fijn in een keukenmachine.
- Blend de havermout fijn totdat er meel ontstaat en voeg daarna het bakpoeder hieraan toe.
- Wanneer de aardappels zijn afgekoeld doe je ze in een keukenmachine en maak je er puree van.
- Doe de dadels en aardappelpuree bij de kom met havermout en meng alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe, totdat er een glad beslag ontstaat.
- Voeg de cacao beetje bij beetje aan het beslag toe en meng goed door elkaar. Daarna voeg je de agave siroop toe en meng je dit ook goed door het beslag.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en doe ondertussen een vel bakpapier in een bakvorm. Giet het brownie beslag in de bakvorm en strooi hier eventueel amandelschaafsel overheen. Zet de bakvorm in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een sateprikker of de brownie gaar is.
- Laat de brownie afkoelen, bestrooi het met kokosrasp en frambozen en snijd vervolgens in stukken.
- Enjoy!
Pingback: Brownie met walnoten en caramelsaus - Vegafoodness