Een lekker en voedzaam ontbijt is de perfecte start van de dag! En het liefst eten we natuurlijk ontbijtjes die ook nog eens binnen 10 minuten op tafel staan. Dit yoghurt met gegrilde peer ontbijtje is zo’n ontbijtrecept waar je altijd wel even tijd voor kan maken. Het is ontzettend lekker, gezond en super snel klaar. Met de toppings kan je eindeloos variëren, maar homemade granola staat bij mij op nummer 1:)
Gegrilde peer wordt niet alleen voor ontbijtrecepten gemaakt, maar het is ook heerlijk als toetje. Je kunt de yoghurt dan eventueel vervangen door een bolletje ijs. Maar hoe ga je te werk als je een peer wilt grillen? Het is gelukkig erg simpel. Je verwijderd de schil en het klokhuis, smeert de peer in met een klein beetje boter en bakt het vervolgens enkele minuten aan beide kanten in een grill- of koekenpan. Daarna leg je de peer op de yoghurt en bestrooi je het met kaneel. That’s it!
Zoek je nog meer ontbijt inspiratie? Bekijk dan eens mijn andere ontbijtrecepten.
Ga je dit yoghurt met gegrilde peer ontbijt ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt op Instagram door mij te taggen @Vegafoodness.
Yoghurt met gegrilde peer ontbijt
Equipment
- Grillpan of koekenpan
Ingrediënten
- 1 peer
- 1 kommetje plantaardige yoghurt ik gebruik meestal alphro yoghurt
- 1 tl plantaardige boter
Toppings
- Granola
- Amandelschaafsel
- Lijnzaad
- Kokos
- Kaneel
Instructies
- Schil de peer en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis in het midden met een mesje. Smeer de peer in met een beetje (plantaardige) boter op kamertemperatuur.
- Verhit de grillpan of koekenpan en gril de peer ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
- Doe de yoghurt in een kommetje, leg de peer erop en bestrooi met wat kaneel. Strooi vervolgens je favoriete toppings over de yoghurt.