Yoghurt met gekarameliseerde ananas

Yoghurt met gekarameliseerde ananas

De laatste weken ben ik iets minder actief geweest met het delen van recepten, omdat ik toe was aan een break. Ik heb dan ook volop genoten van mijn vakantie op Curacao:) En op vakantie krijg ik altijd de beste ideeën! Zo maakte ik een hele lijst met recepten die ik bedacht terwijl ik heerlijk op het strand lag. Dit ontbijt recept met yoghurt en gekarameliseerde ananas is écht een topper! Dus karamel-lovers: zet je wekker een van deze dagen 20 minuutjes eerder om dit geweldige ontbijt in elkaar te zetten.

Wie houdt er niet van alles wat begint met gekarameliseerd?! Ik ben er in ieder geval dol op. Naast al dat lekkere eten willen we vooral nu ook wat extra vitamines binnenkrijgen. Gelukkig bevat ananas lekker veel vitamine B, vitamine C, kalium, mangaan en bètacaroteen. Dit laatste is een pro-vitamine A en wordt uiteindelijk dus omgezet in vitamine A. Voldoende redenen om dit lekkere ontbijtje eens te proberen!

Het kost misschien net iets meer tijd om deze yoghurt met gekarameliseerde ananas te maken, maar het is zeker de moeite waard. Ik maak dit soort ontbijtjes dan ook het liefst in het weekend, wanneer ik lekker veel tijd heb. Weet jij al wat je zaterdag of zondag gaat ontbijten?;)

Ga je dit recept maken, vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram.

Kijk je liever nog even verder voor een ander ontbijt? Bekijk dan mijn overige ontbijt recepten.

Yoghurt met gekarameliseerde ananas

Yoghurt met gekarameliseerde ananas

Inspiratie nodig voor een perfect ontbijt? Gekarameliseerde ananas met plantaardige yoghurt is een geweldige combinatie! In slechts 20 minuten staat dit heerlijke ontbijt op tafel.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr ananas
  • 500 gr plantaardige yoghurt
  • 2 el agave siroop
  • 1 el plantaardige boter
  • Optioneel: granola, munt en kokosrasp

Instructies
 

  • Snijd de ananas in stukjes en bak het voor ongeveer 5 minuten in een pannetje op laag vuur. Het vocht wat nu vrijkomt mag je afgieten en de ananas leg je even op een bordje.
  • Smelt de boter in het pannetje en voeg hier 1 el agave siroop aan toe. Blijf tussendoor roeren en wacht totdat het gaat karameliseren.
  • Voeg nu de ananas weer toe aan het pannetje en meng dit goed door het gekarameliseerde laagje.
  • Laat de ananas nog ongeveer 10 minuten op hoog vuur bakken en voeg nog twee keer een halve el agave siroop toe. Wanneer de ananas stukjes voldoende gekarameliseerd zijn, leg je ze even apart en laat je ze nog even afkoelen.
  • Schenk de yoghurt in kommetjes en verdeel de ananas. Garneer eventueel met munt, granola en kokosrasp.
Trefwoord ananas, yoghurt

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*