Soms heb ik behoefte aan iets wat op kip nuggets lijkt. Nu heb je tegenwoordig natuurlijk veel vleesvervangers en zelfs vegan nuggets, maar wat is er nou leuker dan je eigen nuggets maken. Dan weet je in ieder geval ook wat er allemaal in zit! Deze crispy bloemkool bites zijn dé perfecte snack! Je hebt uiteindelijk niet eens meer door dat je bloemkool zit te eten. Qua voorbereidingen valt het ook wel mee. Je snijdt de bloemkool in kleine roosjes, dompelt ze in het beslag en vervolgens in de panko. Je schuift ze de oven in en na een half uurtje zit jij lekker op de bank te snacken van je bloemkool bites;)
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Crispy bloemkool bites
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1 kopje bloem
- 1,5 kopje ongezoete plantaardige melk
- 1 kommetje panko
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl knoflook poeder
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Meng de bloem en melk tot een glad beslag en voeg alle kruiden toe.
- Zet een kommetje met panko apart
- Dompel de bloemkoolroosjes in het beslag en rol ze vervolgens door het kommetje met panko. Zorg dat de bloemkoolroosjes overal bedenkt zijn.
- Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, spray er eventueel wat olijfolie overheen en bak ze in ongeveer 30 minuten krokant.
Pingback: Sticky bloemkool uit de oven - Vegafoodness