Het is zomer en je wil barbecuen, maar wat serveer je als vegetariër of veganist tijdens een zomerse barbecue? Nou, deze heerlijke spiesjes met groenten en tofu mét vegan tzatziki! Het ziet er niet alleen vrolijk uit, het is ook nog eens hartstikke lekker!
In de bereidingswijze heb ik omschreven hoe je deze spiesjes kan bereiden in de oven, maar je kunt ze natuurlijk ook op de barbecue leggen!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness
Groenten tofu spiesjes met vegan tzatziki saus
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 450 gr tofu uitgelekt
- 1 zoete aardappel
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 1 aubergine
- Saté stokjes
Kruidenolie
- Olijfolie
- Basilicum
- Tijm
- Peterselie
- Peper en zout
Tzatziki
- 150 ml ongezoete soja yoghurt
- 1 grote teen knoflook
- ¾ el dille
- ¼ komkommer
- 1 el citroensap
- 1 tl olie
- ¼ tl zout
Instructies
Tofu spiesjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Snijd de groenten en uitgelekte tofu in kleine blokjes.
- Maak de kruidenolie door alle ingrediënten voor de olie door elkaar te mengen.
- Rijg de groenten en tofu aan de saté prikkers en bestrijk met voldoende kruidenolie.
- Leg de spiesjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Tzatziki
- Rasp de komkommer in kleine stukjes en pers de knoflook.
- Meng alle ingrediënten voor de tzatziki in een kommetje en serveer samen met de spiesjes.
- Enjoy!