vegan curry

Vegan curry met aardappel en bloemkool

Als je ooit wel eens in Azië bent geweest, dan heb je vast kennis gemaakt met heerlijke vegan curry gerechten. Ook in Nederland zijn curry’s tegenwoordig razend populair! Maar hoe maak je nou zelf een lekkere vegan curry zonder een potje uit de supermarkt? Ik vertel het je in dit artikel!

In elke supermarkt kom je diverse soorten currypasta’s tegen. Ze kunnen best lekker zijn, maar ik maak het toch het liefst helemaal zelf met verse kruiden. De rode curry pasta uit dit recept is zó ontzettend smaakvol en erg makkelijk te maken. Voor de kruiden moet je wel een bezoekje aan een Aziatische supermarkt brengen, want deze zijn niet verkrijgbaar in de supermarkt. Mocht je nou toch een curry pasta uit de supermarkt willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook! Je vervangt de rode curry pasta in dit recept door jouw eigen pasta.

Als je de pasta eenmaal hebt gemaakt, dan is het een kwestie van alle ingrediënten voor de curry in een pan samenvoegen en de aardappels en bloemkool gaar laten koken. Het is super makkelijk en kan eigenlijk niet mis gaan!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram.

Ben je op zoek naar andere vegan Aziatische recepten? Bekijk dan eens mijn Aziatische salade met mango en tofu of mijn Aziatische tomatensoep.

vegan curry

Vegan curry met aardappel en bloemkool

Een smaakvolle vegan curry gemaakt van homemade rode curry pasta, kokosmelk, aardappel en bloemkool.
Totale tijd 1 uur
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Rode curry pasta

  • 4 Spaanse pepers
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffirlimoenblaadje
  • 3 cm galangawortel
  • 1 sjalotje
  • 3 korianderwortels
  • ½ tl zout
  • 2 tl zonnebloemolie

Rode curry met aardappel en bloemkool

  • 600 gr aardappels
  • 200 gr zoete aardappels
  • 400 gr bloemkool
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 4 el zonnebloemolie
  • 6 el rode curry pasta
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • 800 ml kokosmelk
  • 2 tl zout
  • 2 el (kokos)suiker
  • 2 el pindakaas

Overig

  • 300 gr rijst
  • Bosui
  • Gebakken uitjes
  • Pinda's

Instructies
 

Rode curry pasta

  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een gladde pasta.

Rode curry met aardappel en bloemkool

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en pel + snijd de sjalotjes in stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de curry pasta, kaneelstokje, komijn, kardemom en sjalotjes. Zorg ervoor dat het niet gaat verbranden.
  • Zodra je de kruiden ruikt mag je de kokosmelk, zout, suiker en pindakaas toevoegen. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe vervolgens de aardappels en bloemkool in dezelfde pan. Zet het vuur lager en laat de curry sudderen totdat de aardappels gaar zijn.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Schep de rijst in kommetjes of diepe borden, giet de curry hierbij en garneer met bosui, pinda's en gebakken uitjes.
  • Enjoy!
Trefwoord curry

Eén reactie

  1. Pingback: Rode linzen curry recept- Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*