gevulde aubergine rolletjes

Aubergine rolletjes met vegan gehakt

Aubergine, tomatensaus en (vegan) gehakt vind ik de perfecte combi! De combinatie tomaat en aubergine zie je vaak in de Arabische keuken, maar ook in bijvoorbeeld de Griekse keuken. Eén van mijn favoriete gerechten is aubergine rolletjes met vegan gehakt, want ik eet natuurlijk geen vlees. Serveer het met een kommetje rijst en je hebt een heerlijke maaltijd!

Ik heb zelf geen grillpan dus bak ik de plakjes aubergine in een laagje zonnebloemolie. Als je wel een grillpan hebt, raad ik aan om de aubergine plakjes te grillen. Dit is nóg lekkerder! De gehakt rolletjes marineer je eerst en vervolgens bak je ze alvast voor in een koekenpan. Wanneer je ze rauw in de oven doet blijven ze, in tegenstelling tot echt gehakt, namelijk nog erg zacht. De tomatensaus maak je heel eenvoudig met tomatenpulp, tomatenpuree en wat kruiden. Het is eigenlijk een heel simpel gerecht met een geweldige smaaksensatie.

Ga jij deze aubergine rolletjes met vegan gehakt ook eens maken? Dan vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als je een foto met me deelt op Instagram of Facebook @Vegafoodness.

Ben je opzoek naar een ander recept met aubergine? Bekijk dan eens het recept voor aubergine en bloemkool uit de oven.

gevulde aubergine rolletjes

Aubergine rolletjes met vegan gehakt

Aubergine rolletjes in tomatensaus gevuld met vegan gehakt. Heerlijk met een kommetje rijst!
Bereidingstijd 50 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven

Ingrediënten
  

Vegan gehakt rolletjes

  • 400 gr vegan gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • ½ blikje tomaten pulp met basilicum (blikje van 400 gr)
  • el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • ½ tl chili vlokken

Aubergines

  • 3 kleine of 2 middelgrote aubergines
  • Zonnebloemolie
  • Snufje zout

Garnering

  • Enkele takjes fijngesneden peterselie
  • Vegan parmezaanse kaas
  • 1 fijngesneden tomaat

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in dunne plakken, bestrooi ze met wat zout en bedek ze met keukenrol zodat het vocht wordt opgenomen.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergines enkele minuten zodat ze zacht genoeg zijn om op te rollen.
  • Laat de aubergine plakken uitlekken op keukenrol.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom en meng 1 fijngesneden ui en 2 teentjes knoflook door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  • Maak rolletjes van het gehakt, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de rolletjes in enkele minuten gaar. Het gehakt hoeft nog niet door en door gaar te zijn, omdat het nog de oven in gaat.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende ui en knoflook. Voeg alle overige ingrediënten voor de tomatensaus toe en laat het enkele minuten sudderen.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden celsius.
  • Leg een gehakt rolletje op een aubergine plakje en rol dit op. Herhaal dit voor de overige gehakt rolletjes en aubergine plakken.
  • Leg alle aubergine rolletjes in een ovenschaal en verdeel vervolgens de tomatensaus hier overheen.
  • Zet de aubergine rolletjes voor 20 minuten in de oven en bestrooi het daarna met verse peterselie, (vegan) parmezaanse kaas en eventueel nog wat fijngesneden tomaatjes.
Trefwoord aubergine

Eén reactie

  1. Pingback: Aubergine kikkererwten stoof | Vegan aubergine recept - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*