Een stapel pannenkoeken als ontbijt of lunch? Daar zegt denk ik niemand nee tegen! Maar als je er echt een feestje van wil maken, dan moet je deze roze bieten pannenkoeken proberen. Met maar 5 ingrediënten maak je een geweldige stapel roze pannenkoeken. Perfect voor een verwen ontbijtje of een feestelijke lunch. De pannenkoeken zijn trouwens ook volledig vegan en makkelijk glutenvrij te maken door normale havermout te vervangen door glutenvrije havermout:)
Voor dit recept heb ik onder andere havermoutmeel (gemalen havermout), een rijpe banaan, plantaardige melk en een half rood bietje gebruikt. De mooie roze kleur hebben ze natuurlijk te danken aan het bietje en door het toevoegen van een rijpe banaan en agave siroop hebben de pannenkoeken geen rode bieten smaak. Bakpoeder heb je niet nodig voor dit recept, tenzij je de pannenkoeken iets luchter wil hebben. Dan kan je eventueel 1 tl bakpoeder toevoegen.
Als topping heb ik kokosyoghurt van Alpro gemengd met een beetje vocht uit het pakje rode bieten. Een roze topping staat net wat leuker en ook hier geldt dat je geen bieten proeft! In plaats van (plantaardige) yoghurt zou je ook kwark kunnen gebruiken. Kwark heeft meestal een iets stevigere structuur. Ben je niet zo’n fan van blauwe bessen en framboos? Voel je vrij om ander fruit als topping te gebruiken.
Ga je deze roze bieten pannenkoeken ook proberen? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met me deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Zoek je nog meer ontbijt of lunch inspiratie? Bekijk dan mijn overzicht met heerlijke vegan ontbijt of lunch recepten.
Roze bieten pannenkoeken
Equipment
- Koekenpan
- Blender
Ingrediënten
- 160 gr havermoutmeel (gemalen havermout)
- 220 ml plantaardige melk
- 1 rijpe banaan
- ½ rode biet
- 3 el agave siroop
- Plantaardige boter om in te bakken
Topping
- 100 ml plantaardige yoghurt
- 2 tl vocht van de rode bieten
- Blauwe bessen
- Frambozen
- Kokosrasp
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken (dus niet de boter) in een blender en mix tot een glad beslag.
- Laat een blokje boter smelten in een koekenpan en schep, wanneer de pan goed heet is, een lepel van het beslag erin. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Je kunt ongeveer 3 pannenkoeken tegelijkertijd in een grote koekenpan bakken.
- Doe het bieten vocht bij de yoghurt en meng dit goed door elkaar.
- Leg de pannenkoeken op bordjes en schenk er wat roze yoghurt overheen. Versier vervolgens met de blauwe bessen, frambozen en kokosrasp.
Pingback: Tiramisu pannenkoeken - Vegafoodness