Tiramisu pannenkoeken

Tiramisu pannenkoeken

Hou je van pannenkoeken én van tiramisu? Dan moet je deze tiramisu pannenkoeken echt eens proberen! Super lekker als lunch, toetje en zelfs als uitgebreid ontbijt.

Tiramisu maken

Tiramisu is een van oorsprong Italiaanse toetje. Als je het zelf wel eens hebt gemaakt, dan weet je dat de traditionele tiramisu bestaat uit lange vingers gedrenkt in koffie, mascarpone kaas en cacao poeder. Vaak wordt er ook nog alcohol aan toegevoegd, zoals Amaretto. Om een wat gezondere en zelfs ontbijt-proof versie van tiramisu te maken, heb ik pannenkoeken gebruikt in plaats van lange vingers en een plantaardige mascarpone gemaakt van kwark en vanille extract. Super lekker, snel klaar en erg simpel om te maken.

Wat heb je nodig voor tiramisu pannenkoeken?

Voor deze tiramisu pannenkoeken heb ik slechts enkele ingrediënten gebruikt, zoals:

  • Bloem
  • Plantaardige melk
  • Koffie
  • Agave siroop
  • Vanille extract
  • Plantaardige kwark
  • Bakpoeder
  • Cacao poeder

Wil je dit heerlijke recept ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie achter te laten.

Pannenkoeken recepten

Wil je meer pannenkoeken recepten zien? Bekijk dan eens een van onderstaande recepten:

Tiramisu pannenkoeken

Tiramisu pannenkoeken

Hou je van pannenkoeken én tiramisu? Probeer dan eens deze super lekkere vegan tiramisu pannenkoeken.
Totale tijd 25 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Pannenkoeken

  • 230 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 145 ml plantaardige melk
  • 45 ml koffie
  • 2 el agave siroop
  • 1 tl vanille extract

Overig

  • 150 gr plantaardige kwark (Alpro)
  • 1 tl vanille extract
  • Cacao poeder

Instructies
 

  • Maak een kopje koffie en laat dit afkoelen.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de pannenkoeken toe.
  • Smelt een klontje plantaardige boter in een pan en doe een lepel van het beslag in de pan. Wanneer er bubbeltjes/gaatjes ontstaan kan je dat pannenkoeken omdraaien. Herhaal dit totdat het beslag op is (ongeveer 9 kleine pannenkoeken).
  • Maak ondertussen de vulling van de tiramisu pannenkoeken door de kwark met een lepeltje vanille extract te mengen.
  • Maak een stapel van de pannenkoeken en doe tussen elke pannenkoek een lepel van de kwark.
  • Wanneer de laatste pannenkoek op de stapel ligt eindig je met een lepel kwark en lekker veel cacao poeder.
Trefwoord pannenkoeken, tiramisu

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*