Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Dit heerlijke lasagne recept met Mexicaanse vulling is een leuke variatie op de traditionele lasagne bolognese. Deze lasagne is volledig plantaardig én ook nog eens glutenvrij. Perfect voor het avondeten en ook leuk wanneer je eters hebt!

Lasagne recept met Mexicaanse vulling

De vulling die ik voor dit recept heb gebruikt bestaat uit linzen, paprika, zwarte bonen, maïs, tomatenblokjes, verse koriander en zelfgemaakte taco kruiden. De linzen dienen als vervanging van het gehakt. Doordat de lasagne zowel zwarte bonen als linzen bevat is het een erg eiwitrijk gerecht. Verder heb ik de glutenvrije lasagne bladen van Koro gebruikt. Deze vind ik persoonlijk super lekker!

Lasagne maken

Lasagne is eigenlijk helemaal niet moeilijk of veel werk. Je maakt de vulling in één grote pan en als dit bijna klaar is, kan je de lasagne bladen eventueel alvast enkele minuten laten weken in warm water. Daarna maak je in een ovenschaal laagjes van de lasagne bladen en de Mexicaanse vulling. Bestrooi met (vegan) kaas, paneermeel en panko voor een krokant laagje en zet vervolgens nog een half uurtje in de oven op 180 graden.

Ga je deze Mexicaanse lasagne ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Een heerlijke vegan lasagne met een Mexicaanse vulling. Een leuke variatie op de traditionele lasagne bolognese.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
50 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans, Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Mexicaanse vulling

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote rode paprika
  • 3 kleine blikjes rode linzen
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 grote blik (400gr) tomatenblokjes
  • 3 tl paprikapoeder
  • 3 tl komijn
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ¾ tl zout
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el tamari of sojasaus (niet glutenvrij)
  • ½ el Badia complete seasoning
  • ½ tl uienpoeder

Overig

  • 5 (glutenvrije) lasagne bladen
  • 2 handjes vegan geraspte kaas
  • Optioneel: paneermeel en panko
  • 1 rijpe bakbanaan
  • Extra koriander

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en spoel ondertussen de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Als ze ui glazig is geworden voeg je de rode paprika toe en bak je dit 5 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte linzen toe en vervolgens alle kruiden. Meng goed door elkaar en prak de linzen met een pureestamper.
  • Laat ondertussen de maïs en zwarte bonen uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pannetje met water aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur uit en leg je de lasagne bladen hier voor 5 minuten in.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de vulling en meng goed door elkaar. Laat nog 3-5 minuten op een zacht vuurtje staan.
  • Leg een klein laagje van de vulling in de ovenschaal gevolgd door een lasagne blad. Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is.
  • Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en eventueel paneermeel en panko voor een krokant laagje.
  • Zet de lasagne voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de bakbanaan ondertussen in schijfjes, verhit een laagje olie in een pan en bak de banaan goud bruin aan beide kanten.
  • Zodra de lasagne klaar is leg je de schijfjes bakbanaan erop en eventueel nog wat extra koriander.
Trefwoord lasagne

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*