Deze bladerdeeg hapjes met tofu zijn super makkelijk om te maken, helemaal vegan én ontzettend lekker. Ik zet ze graag op tafel tijdens een feestelijke gelegenheid en het valt altijd goed in de smaak. Veel werk om te maken? Nee, dat is het totaal niet. Ik gebruik namelijk altijd vers en plantaardig bladerdeeg uit de supermarkt en de vulling van de hapjes is al klaar in 15 minuten.
Vegan bladerdeeg
Ik gebruik zelf vaak het vegan bladerdeeg van Tante Fanny. Dit is verkrijgbaar bij de meeste Jumbo en Albert Heijn filialen. Tegenwoordig is het verse bladerdeeg van het huismerk van diverse supermarkten vaak ook vegan. Er wordt dan geen roomboter, maar plantaardige boter of olie gebruikt. Je vindt de verse bladerdeeg rollen altijd in de koeling.
Bladerdeeg hapjes maken
Het maken van bladerdeeg hapjes is vaak erg eenvoudig en je kunt er eindeloos mee variëren. Niet alleen met de vorm, maar ook met de vulling. Voor deze hapjes frituur ik eerst de tofu en maak ik ondertussen een mengsel van ui, knoflook, kerrie massala, tomatenpuree en sambal. Een heerlijke combinatie van kruiden, wat me eigenlijk een beetje aan roti laat denken. De vulling verspreid je vervolgens over het bladerdeeg in de vorm van een lange rol. Vouw het bladerdeeg over de vulling, snijd het in stukken en zet het vervolgens voor 20-25 in een voorverwarmde oven. Ik vind de hapjes zelf het allerlekkerst als je ze direct serveert, maar je kunt ze ook later nog opwarmen op 160 graden celsius.
Vegan snacks
Ben je benieuwd naar andere vegan snacks? Bekijk hier mijn overzicht met snack recepten. Alle snacks zijn allemaal vrij eenvoudig om te maken en je kunt alle ingrediënten vaak al in de supermarkt vinden.
Ga je deze bladerdeeg hapjes met tofu maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina is het ook mogelijk om een beoordeling of een opmerking achter te laten. Ik vind het altijd ontzettend leuk om te lezen wat jij van een recept vind.
Bladerdeeg hapjes met tofu
Equipment
- Oven
- Koekenpan / hapjespan
Ingrediënten
- 5 el linzen uit blik
- ½ blok tofu van 400 gr
- 3 tl kerrie massala
- 1 el tomatenpuree
- 1 kleine ui
- 1 grote teen knoflook
- 1 bouillon blokje (maggi)
- 4 tl sambal
- 1 rol plantaardig bladerdeeg
- Zonnebloemolie om in te frituren
- Sesamzaadjes
Instructies
- Snijd de tofu doormidden en dep het stuk dat je gaat gebruiken droog met een theedoek. Snijd het vervolgens in kleine blokjes.
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een pan en frituur de tofu stukjes enkele minuten totdat ze goud bruin kleuren. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Laat het daarna uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en ui.
- Voeg de massala, het maggi blokje, de tomatenpuree en sambal toe en meng alles door elkaar. Voeg nu een scheutje water toe (ongeveer 50 ml).
- Doe de tofu blokjes bij het kerrie mengsel en roer alles door elkaar. Voeg op het laatst de linzen toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het tofu kerrie mengsel een beetje afkoelen. Haal de rol bladerdeeg alvast uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden, zodat je twee lange stroken bladerdeeg hebt.
- Verdeel het tofu kerrie mengsel over het bladerdeeg en vouw het dicht, zodat je een lange rol hebt.
- Snijd de twee lange gevulde rollen bladerdeeg in stukken, besmeer met een beetje olie en bestrooi met sesamzaadjes.
- Zet de hapjes voor 20-25 min in de oven. Als ze mooi goud bruin zijn haal je ze uit de oven en kan je de hapjes direct serveren.
Pingback: Boterbord met hummus, olijven en zongedroogde tomaat - Vegafoodness
Pingback: Vegan butter chicken - Vegafoodness