Broodje gegrilde groenten

Broodje met gegrilde groenten

Een goed gevuld broodje als ontbijt of lunch is altijd lekker! Waarmee beleg jij je broodje graag? Ik maak zelf regelmatig een broodje met gegrilde groenten en pesto. Een heerlijke combinatie en lekker voedzaam. Met dit broodje ben je al een heel eind met je dagelijkse hoeveelheid groenten. De pesto maak ik meestal zelf, maar voor dit broodje is het natuurlijk ook mogelijk om kant en klare pesto te gebruiken. De vegan pesto van de Albert Heijn vind ik zelf erg lekker.

De gegrilde groenten bestrooi ik meestal met peper, zout en tijm. De tijm vind ik heerlijk in combinatie met de pesto op het broodje. Een broodje met gegrilde groenten is natuurlijk niet compleet zonder feta kaas. Ik heb zelf bijna altijd een blokje vegan feta van Violife in huis. Deze feta heeft echt een heerlijke smaak en vind ik bij sommige gerechten zelfs lekkerder dan de echte feta! Zongedroogde tomaat is ook een van de ingrediënten die ik vrijwel altijd in huis heb. Niet alleen lekker op dit broodje, maar ook heerlijk in combinatie met hummus of op een tosti.

Het duurt even voordat de gegrilde groenten klaar zijn, maar dan heb je uiteindelijk ook een fantastisch ontbijt of een heerlijke lunch. Je zou ook extra veel gegrilde groenten kunnen maken en dit bewaren tot de volgende dag. Dan is je ontbijt of lunch binnen 5 minuten klaar!

Ben je opzoek naar meer ontbijt of lunch inspiratie, bekijk dan eens mijn andere recepten:

Ga je dit heerlijke broodje met gegrilde groenten ook maken, dan zou ik het natuurlijk super leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoondess.

Broodje gegrilde groenten

Broodje met gegrilde groenten en pesto

Brood met zelfgemaakte vegan pesto en lekker veel gegrilde groenten. Perfect voor een uitgebreid ontbijt of lunch.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender

Ingrediënten
  

Gegrilde groenten

  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 tl tijm

Overig

  • Ciabatta of ander brood
  • blok vegan feta Violife
  • 30 gr sla
  • 3 el fijngesneden zongedroogde tomaat

Pesto

  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • ½ el edelgistvlokken
  • Handje walnoten
  • Snufje peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de groenten in plakjes, doe alles in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, peper, zout en tijm.
  • Meng alles goed door elkaar en zet de schaal met gegrilde groenten voor 30 minuten in de oven. Meng tussendoor alles nog eens door elkaar.
  • Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten in een blender te mixen. Je kunt natuurlijk ook kant en klare pesto gebruiken.
  • Als de groenten bijna klaar zijn, bak je ook het brood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd het brood open, besmeer met pesto en leg vervolgens de gegrilde groenten, feta, zongedroogde tomaten en sla op het broodje.
Trefwoord gegrildegroenten, pesto

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*