tortilla wrap pizza

Gezonde tortilla pizza’s

Volgende week vieren we al Pasen! En wat is er nou leuker dan allerlei lekkere gerechtjes maken voor een paasbrunch;) Met deze tortilla pizza’s weet ik zeker dat je iedereen blij maakt én je hoeft niet lang in de keuken te staan. Binnen 15 minuten staan deze heerlijke pizza’s namelijk al op tafel. Gezond zijn ze ook, want er zitten lekker veel erwten, asperges, tomaatjes, avocado en kiemgroeten op!

Ik heb er zelf voor gekozen om de tortilla pizza’s volledig vegan te maken, maar mocht je liever voor de vegetarische optie kiezen, dan kan je de vegan feta en de vegan pesto makkelijk vervangen door de originele pesto en feta. Ik probeerde trouwens voor het eerst de vegan pesto van de Albert Heijn en deze is echt super lekker! De feta die ik gebruik is van het merk Violife en eigenlijk vind ik deze variant nog lekkerder dan de originele feta.

Ga je deze tortilla pizza’s ook maken voor Pasen? Dan zou ik het hartstikke leuk vinden als je mij tagged op Facebook of Instagram.

Ben je op zoek naar een ander ontbijt of lunch gerecht? Bekijk dan mijn overzicht met ontbijt recepten en lunch recepten.

tortilla wrap pizza

Gezonde tortilla pizza’s

Makkelijke en snelle vegan tortilla pizza's belegd met pesto en lekker veel groenten.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 blikje erwten (160 gr)
  • 100 gr groene asperge tips
  • 1 pakje vegan feta van Viololife
  • 1 pakje kiemgroenten
  • 1 pak kleine tortilla wraps (8 stuks)
  • 200 gr romaatje tomaten (kleine tomaatjes)
  • 1 potje vegan pesto
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaatjes door de helft, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper, zout en olijfolie.
  • Leg de wraps ook op de bakplaat en besmeer ze met een lepel vegan pesto.
  • Zet de tomaatjes en wraps voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes en verkruimel de feta kaas.
  • Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de asperge tips kort (3 min).
  • Besmeer de wraps eventueel met wat extra pesto en beleg ze met de erwten, asperge tips, feta, avocado, tomaatjes en kiemgroenten.
Trefwoord pizza, tortilla, wraps

3 Reacties

  1. Pingback: Sla wraps met tofu en cashewnoten - Vegafoodness

  2. Pingback: Mini quiche met paddenstoelen en walnoten (vegan) - Vegafoodness

  3. Pingback: Mexicaanse lunch wraps - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*