Gnocchi is zo’n gerecht wat je op heel veel verschillende manieren kan klaarmaken. Dit keer heb ik gnocchi met citroen-pepersaus, doperwtjes en spinazie gemaakt. Een simpele en erg lekkere maaltijd voor het avondeten.
Ben je benieuwd naar andere gnocchi recepten? Bekijk dan eens de gnocchi met romige broccolisaus.
Ga je deze gnocchi met citroen-pepersaus maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness of met de hashtag #vegafoodness.
Gnocchi met citroen-pepersaus
Equipment
- Koekenpan
- Blender
Ingrediënten
- 125 gr cashewnoten
- 200 gr doperwten ik gebruik meestal bevroren doperwten
- 150 gr spinazie
- 2 citroenen
- 3 teentjes knoflook
- ½ tl zwarte peper
- Snufje zout
- ½ tl chilivlokken
- 400 ml plantaardige melk
- 1 pak (500 gram) gnocchi
- 1½ el olijfolie
- Paar blaadjes verse basilicum
Instructies
- Doe de cashewnoten in een kommetje met kokend water en laat ze 20 minuten staan.
- Droog de cashewnoten af en doe ze samen met de plantaardige melk, peper, zout, citroensap, chilivlokken en gepelde knoflookteentjes in een blender. Blend totdat je een gladde saus hebt.
- Doe een klein lepeltje olie in een pan en bak de spinazie enkele minuten tot het geslonken is. Zet dit daarna even apart.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten op zacht vuur gaar. De buitenkant mag een klein beetje krokant zijn en de binnenkant lekker zacht.
- Giet de citroen-pepersaus bij de gnocchi, voeg de doperwten en spinazie toe en laat dit ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje staan, zodat de saus iets kan indikken en de bevroren doperwten kunnen ontdooien.
- Verdeel de gnocchi met saus over de borden en serveer eventueel met verse basilicum.
Pingback: Gnocchi met tomatensaus en zeekraal | Gnocchi recept - Vegafoodness