Er staan inmiddels al meerdere recepten voor een lekker bananenbrood op mijn website. Dit keer heb ik een vegan chocolate chip bananenbrood gemaakt. Heerlijk om een plakje als ontbijt of verantwoord tussendoortje te eten. Met de toevoeging van chocolate chips lijkt het echt alsof je een stuk cake eet in plaats van een gezond stuk bananenbrood.
Ben je benieuwd naar mijn andere bananenbrood varianten? Bekijk dan eens een van onderstaande recepten:
- Vegan bananenbrood
- Vegan bananenbrood muffins
- Bananenbrood met cream cheese (vegan)
- Carrot cake bananenbrood
Chocolate chip bananenbrood
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 4 kleine rijpe bananen
- 110 ml plantaardige melk
- 230 gr havermeel (fijngemalen havermout)
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 el citroensap
- 35 ml zonnebloemolie
- 3 el agave siroop
- 60 gr chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en voeg hier de melk, olie, citroensap en agave siroop aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Meng in een andere kom het havermoutmeel, bakpoeder en de baking soda.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Meng vervolgens 50 gram chocolate chips door het beslag.
- Vet een cakevorm in met wat olie of plantaardige boter en giet het beslag hierin. Strooi de overige chocolate chips eroverheen.
- Bak de cake in 45-50 minuten gaar in de voorverwarmde oven.