IJs in een krokant jasje

IJs in een krokant jasje

Heb je ooit wel eens gefrituurd ijs gegeten en vond je dat lekker? Dan ga je dit ijs in een krokant jasje helemaal geweldig vinden! Het is erg makkelijk om te maken en met een paar simpele ingrediënten maak je een geweldig dessert. Dit ijs in een krokant jasje is tevens volledig plantaardig en glutenvrij gemaakt.

Wat is gefrituurd ijs?

Om gefrituurd ijs te maken voorzie je een bolletje ijs van een paneerlaagje en doe je vervolgens in hete olie frituren, zodat het laagje krokant wordt. Het is niet heel eenvoudig om te maken, omdat ijs natuurlijk snel smelt. Dit ijs in een krokant jasje is de makkelijke en gezondere variant van gefrituurd ijs. Je frituurt het namelijk niet, maar rolt het ijs enkel in een laagje van cornflake kruimels met bruine suiker en kaneel. Super makkelijk en heel erg lekker.

Hoe maak je dit ijs in een krokant jasje?

Het krokante laagje maak je door cornflakes fijn te malen en vervolgens te mengen met kaneel, bruine suiker en gesmolten boter. Dit mengsel zet je 5 minuten in de oven op 180 graden en laat je daarna volledig afkoelen. De bolletjes ijs die je al van te voren schept en daarna weer hard laat worden in de vriezer, rol je door het mengsel van cornflakes. Daarna zet je het weer terug in de vriezer, zodat het weer wat harder wordt. Voor dit recept heb ik het vegan ijs van de Lidl gebruikt en glutenvrije cornflakes. Je kunt het natuurlijk ook met normaal ijs en alle soorten cornflakes maken.

Dessert recepten

Ik vind dit toch wel één van de lekkerste dessert recepten. Mocht je toch benieuwd zijn naar andere toetjes? Bekijk dan eens onderstaande recepten:

Ga je dit ijs in een krokant jasje maken? Dan zou ik het leuk vinden om jouw creatie te zien. Mocht je het delen op social media, tag me dan op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan dit recept een beoordeling of een opmerking achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt!

IJs in een krokant jasje

IJs in een krokant jasje

Dit ijs in een krokant jasje op basis van cornflakes, bruine suiker en kaneel is de gezonde en makkelijke variant van gefrituurd ijs. Heerlijk als dessert!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd (vriezer) 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert
Porties 4 bolletjes

Equipment

  • Oven
  • Foodprocessor of blender

Ingrediënten
  

  • 40 gr cornflakes
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • ½ el plantaardige boter
  • 4 bolletjes ijs

Instructies
 

  • Schep 4 bolletjes ijs uit een bakje en leg dit op een bakpapiertje in de vriezer. Laat het weer hard worden in ongeveer een half uurtje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal nu cornflakes in de foodprocessor. Dit mag nog een beetje structuur hebben, maar je kunt het ook helemaal fijnmalen. Meng hier vervolgens de suiker en kaneel doorheen.
  • Smelt de boter en meng dit door de gemalen cornflakes met suiker en kaneel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en zet voor 5 minuten in de oven. Laat het daarna volledig afkoelen.
  • Haal de bolletjes ijs uit de vriezer, maak ze mooi rond met je handen en rol ze heel snel door het cornflake mengsel. Leg ze nu weer terug in de vriezer. Bij deze stap moet je heel snel te werk gaan, omdat het ijs anders te veel smelt. Tip: zorg ervoor dat je handen koud zijn als je met deze stap begint.
  • Laat de ijsbolletjes met het krokante jasje nog een half uur tot een uur in de vriezer liggen en serveer eventueel met plantaardige slagroom en rode besjes.
Trefwoord dessert, ijs, kerstrecept

2 Reacties

  1. Pingback: Trifle van kokosyoghurt, oreo en aardbei - Vegafoodness

  2. Pingback: Chocolade fudge met ijs en kersen - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*