Makkelijke parelcouscous salade

Makkelijke parelcouscous salade

Deze makkelijke parelcouscous salade met tomaat, komkommer, olijven, munt en peterselie is niet alleen ideaal voor de zomerse dagen, maar ook voor een barbecue, een picknick of als lunch to go. Je zet het al binnen een kwartiertje op tafel en je hebt maar enkele ingrediënten nodig die je misschien zelfs al in huis hebt.

Makkelijke parelcouscous salade

Makkelijke parelcouscous salade

Een heerlijke parelcouscous salade met komkommer, tomaat, olijven, peterselie, munt en vegan feta. Lekker als lunch of als avondeten en super makkelijk om te maken.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang diner, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr parelcouscous
  • 1 el bouillonpoeder
  • ¾ komkommer
  • 4 tomaten
  • 60 gr groene olijven
  • 7 takjes platte peterselie
  • 3 takjes munt
  • 1 el olijfolie
  • Garneer met (vegan) feta kaas

Dressing

  • 4 el (plantaardige) ongezoete yoghurt
  • 1 el tahini
  • 1 el limoensap
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de parelcouscous + 1 el bouillonpoeder toe. Laat zo'n 10 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en olijven in fijne blokjes.
  • Snijd vervolgens ook de peterselie en munt heel fijn.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
  • Giet de couscous af en spoel eventueel even af met water om doorkoken te voorkomen. Laat het daarna nog even uitlekken.
  • Doe de couscous in een kom en voeg alle groenten en kruiden + 1 el olijfolie toe. Meng goed door elkaar en serveer vervolgens met vegan feta kaas en de zelfgemaakte dressing.
Trefwoord parelcouscous, salade

2 Reacties

  1. Pingback: Couscous met sinaasappel, pompoen en asperge broccoli - Vegafoodness

  2. Pingback: Makkelijke recepten voor het avondeten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*