Wil je eens iets anders eten als lunch? Probeer dan eens deze ontzettend lekkere pita met vegen shoarma. Makkelijk om te maken, gezond én het lijkt echt veel op echte shoarma.
Pita met vegan shoarma
Pita broodjes met heerlijke vegan shoarma van oesterzwammen. Makkelijk om te maken en perfect als lunch!
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1 bakje oesterzwammen van 150 gr
- 3-4 el shoarma kruiden
- 1 el plantaardige olie
- 4 pita broodjes
- IJsbergsla
- Tomaatjes
- Komkommer
- Saus naar keuze, bijv. vegan knoflooksaus
Shoarma kruiden
- 1 el koriander poeder
- 1 el komijn
- ½ el kurkuma
- ½ el paprika poeder
- ½ el uienpoeder
- ½ el knoflookpoeder
- ½ el kaneel
- ½ el zout
- ½ el chilivlokken
Instructies
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verhit 1 el plantaardige olie in een pan en voeg de stukjes oesterzwammen toe.
- Voeg 3-4 tl van de shoarma kruiden toe en bak de oesterzwammen voor 10-15 minuten in de pan op een laag vuurtje. Op deze manier verdampt het vocht langzaam. Roer tussendoor alles door elkaar.
- Leg tussendoor de pita broodjes enkele minuten in de oven en snijd alvast de ui, tomaat, komkommer en eventueel de sla.
- Vul de pita broodjes met de shoarma en de toppings en serveer met een saus naar keuze.