Wil je graag eens iets anders proberen dan een standaard wrap en eet je het liefst niet te veel koolhydraten? Probeer dan eens deze super lekkere sla wraps met tofu en cashewnoten. Makkelijk om te maken, koolhydraatarm en volledig vegan. Perfect als lunch, maar ook lekker als bijgerecht, voorgerecht of snack.
Een makkelijk en lekker wraps recept
Deze sla wraps met tofu en cashewnoten maak ik tegenwoordig regelmatig als lunch. Het is super lekker en al binnen 10 minuten klaar als je de tofu in de ochtend laat uitlekken. De marinade voor de tofu en cashewnoten bestaat uit onder andere ketjap, soja saus, knoflook en sambal. Een lekkere Aziatisch geïnspireerde marinade die ik eigenlijk heel veel gebruik voor tofu.
Lunch recepten
Ben je op zoek naar nog meer lunch inspiratie? Ik heb allerlei heerlijke lunch recepten online staan, zoals het broodje met gegrilde tofu, jackfruit taco’s of de gezonde tortilla pizza’s. Alle lunch recepten zijn volledig vegan.
Ga je deze sla wraps met tofu en cashewnoten ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten. Ik vind het in ieder geval super leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.
Sla wraps met tofu en cashewnoten
Equipment
- Koekenpan
- Steelpannetje
Ingrediënten
- ½ blok tofu van 500 gr
- 1 el maizena
- 50 gr cashew noten
- 2 el olijfolie
- 2 el ketjap
- 3 el soja saus
- 1 el agave siroop
- 2 tl sambal
- 1 tl rijstazijn
- ½ tl chili vlokken
- ¼ tl five spices kruiden
- 1 teen knoflook
- Sla blaadjes van ongeveer een ½ krop sla
- Sesamzaadjes
- Bosuitjes
Instructies
- Laat de tofu 30 minuten uitlekken door het in een theedoek te wikkelen en hier iets zwaars op te leggen.
- Snijd de tofu in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en strooi hier de maizena overheen.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de tofu blokjes krokant in ongeveer 10 minuten. Voeg de laatste twee minuten de cashew noten toe.
- Hak de knoflook fijn en verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje. Fruit de knoflook vervolgens in het pannetje.
- Voeg de ketjap, soja saus, rijstazijn, agave siroop, sambal, five spices en chili vlokken toe aan het pannetje met knoflook. Meng dit goed door elkaar.
- Giet de saus bij de pan met krokante tofu terwijl je het vuur hoog laat staan. Wacht totdat de saus dikker en plakkeriger wordt.
- Was een aantal blaadjes sla en vul ze met de gemarineerde tofu en cashew noten. Strooi er wat sesamzaadjes en bosuitjes overheen en je lunch is klaar.
Pingback: Masala tofu met rijst en kousenband - Vegafoodness