Massala tofu

Masala tofu met rijst en kousenband

Tofu, je houdt ervan of je vindt het vreselijk. Dat is in ieder geval wat er wordt gezegd. Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst ook niet zo’n fan was van tofu, maar sinds ik heb ontdekt hoe je dit lekker klaarmaakt vind ik het geweldig. Het geheime ingrediënt is maizena. Door de tofu hiermee te bestrooien en daarna te bakken wordt het krokant. Met marinades kan je natuurlijk eindeloos variëren. Voor deze masala tofu met rijst en kousenband heb ik een heerlijke masala marinade gemaakt.

Wat zijn masala kruiden?

Masala kruiden komen oorspronkelijk uit India. Het wordt zowel in de Indiase keuken als in de Surinaamse keuken veel gebruikt. Het is een mix van onder andere koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper. Ik heb zelf altijd een zakje masala kruiden in huis. Dit maak ik niet zelf, maar haal ik meestal bij de toko. Ik koop dan de masala voor roti. Dit staat vaak op het zakje vermeld.

Tofu recepten

Ben je op zoek naar andere gerechten met tofu? Bekijk dan eens een van onderstaande recepten:

Ga je deze masala tofu met rijst en kousenband ook eens maken, dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met mij deelt op Instagram @vegafoodness of met de hashtag #vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten.

Massala tofu

Masala tofu met rijst en kousenband

Een super lekker gerecht voor het avondeten met masala tofu, rijst en kousenband.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Massala tofu

  • 1 blok tofu van 375 gram
  • 1 el maizena
  • 2 el olie
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • el masala kruiden
  • 1 bouillonblokje (maggi)
  • 80 ml water
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)
  • 1 el sambal

Kousenband

  • 180 gr kousenband
  • 1 bouillonblokje (maggi)
  • 1 el olie
  • 50 ml water
  • 2 tl sambal
  • ½ ui
  • Snufje peper

Overig

  • 180 gr rijst
  • Optioneel: selderij

Instructies
 

  • Rol de tofu in een theedoek, leg er iets zwaars op en laat fit voor een half uurtje uitlekken.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kousenband ook alvast in stukken.
  • Begin met de kousenband: verhit een 1 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kousenband toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en laat de kousenband in ongeveer 10 minuten gaar koken met de deksel op de pan.
  • Kook ondertussen alvast de rijst gaar.
  • Voor de tofu: verhit 2 el olie in een pan en bak de tofu licht krokant in ongeveer 5-10 minuten.
  • Laat de tofu uitlekken op wat keukenpapier en fruit ondertussen de knoflook en de ui in dezelfde pan.
  • Voeg de tomatenpuree, masala kruiden, het bouillon blokje en water toe. Meng goed door elkaar en zorg ervoor dat het bouillon blokje oplost. Voeg nu de chili vlokken en sambal toe en laat 1 minuut op laag vuur staan.
  • Voeg de tofu toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de rijst over 2 borden en leg hier de kousenband en tofu bovenop. Serveer eventueel met wat fijngesneden selderij.
Trefwoord kousenband, massala, tofu

3 Reacties

  1. 5 sterren
    Echt superlekker recept. Ik ben vegetariër en probeer zo veel mogelijk plantaardig te eten. De massalakruiden heb ik niet uit een mixzakje gebruikt, maar zelf gemixt. Recept was niet moeilijk en zeer rewarding. Ik ga zeker vaker een recept van je proberen.

     
  2. Wat super leuk om te horen! Bedankt voor het achterlaten van een reactie:)

     
  3. Pingback: Vegan butter chicken - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*