Hou je van pannenkoeken én van tiramisu? Dan moet je deze tiramisu pannenkoeken echt eens proberen! Super lekker als lunch, toetje en zelfs als uitgebreid ontbijt.
Tiramisu maken
Tiramisu is een van oorsprong Italiaanse toetje. Als je het zelf wel eens hebt gemaakt, dan weet je dat de traditionele tiramisu bestaat uit lange vingers gedrenkt in koffie, mascarpone kaas en cacao poeder. Vaak wordt er ook nog alcohol aan toegevoegd, zoals Amaretto. Om een wat gezondere en zelfs ontbijt-proof versie van tiramisu te maken, heb ik pannenkoeken gebruikt in plaats van lange vingers en een plantaardige mascarpone gemaakt van kwark en vanille extract. Super lekker, snel klaar en erg simpel om te maken.
Wat heb je nodig voor tiramisu pannenkoeken?
Voor deze tiramisu pannenkoeken heb ik slechts enkele ingrediënten gebruikt, zoals:
- Bloem
- Plantaardige melk
- Koffie
- Agave siroop
- Vanille extract
- Plantaardige kwark
- Bakpoeder
- Cacao poeder
Wil je dit heerlijke recept ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie achter te laten.
Pannenkoeken recepten
Wil je meer pannenkoeken recepten zien? Bekijk dan eens een van onderstaande recepten:
Tiramisu pannenkoeken
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
Pannenkoeken
- 230 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 145 ml plantaardige melk
- 45 ml koffie
- 2 el agave siroop
- 1 tl vanille extract
Overig
- 150 gr plantaardige kwark (Alpro)
- 1 tl vanille extract
- Cacao poeder
Instructies
- Maak een kopje koffie en laat dit afkoelen.
- Meng de bloem met het bakpoeder en voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de pannenkoeken toe.
- Smelt een klontje plantaardige boter in een pan en doe een lepel van het beslag in de pan. Wanneer er bubbeltjes/gaatjes ontstaan kan je dat pannenkoeken omdraaien. Herhaal dit totdat het beslag op is (ongeveer 9 kleine pannenkoeken).
- Maak ondertussen de vulling van de tiramisu pannenkoeken door de kwark met een lepeltje vanille extract te mengen.
- Maak een stapel van de pannenkoeken en doe tussen elke pannenkoek een lepel van de kwark.
- Wanneer de laatste pannenkoek op de stapel ligt eindig je met een lepel kwark en lekker veel cacao poeder.