Fluffy vegan chocolade wafels! Dit is een lunch waar elke chocoladeliefhebber blij van wordt. Misschien denk je chocolade wafels voor lunch, dat is toch helemaal niet gezond? Qua suikers valt het in ieder geval heel erg mee! Er zit slechts één eetlepel bruine suiker in het beslag en verder hebben de wafels hun heerlijke smaak te danken aan de cacao poeder. Dit bruine goedje bevat veel antioxidanten en het stofje fenylalanine. Dit laatste zorgt ervoor dat we ons happy gaan voelen. Ideaal toch?! De plantaardige chocoladesaus en slagroom zijn natuurlijk niet noodzakelijk, maar maken de wafels wel extra lekkers. It’s up to you..
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan chocolade wafels
Equipment
- Wafelijzer
- Steelpannetje
Ingrediënten
Chocolade wafels
- 350 ml plantaardige melk
- 240 gr bloem
- 2 tl appelazijn
- 1 el bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 el bruine suiker
- 60 ml zonnebloemolie
- ½ tl vanille extract
- 3 el cacao poeder
Chocolade saus
- 2 el cacao poeder
- 1 el agave siroop
- 3 el plantaardige melk
Garnering
- Plantaardige slagroom
- Aardbeien
Instructies
- Meng de melk, vanille extract, appelazijn door elkaar en laat het 5 min staan.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, de cacao poeder en hef zout in een andere kom. Dit zorgt ervoor dat de wafels luchtig worden.
- Voeg de suiker, olie en het melkmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten. Meng alles door elkaar en blijf niet langer doorgaan met roeren in het beslag.
- Laat het wafelijzer warm worden, vet het in met een laagje kokosolie en schep een lepel van het beslag in het ijzer. Bak de wafels gaar en laat ze even afkoelen op een bord.
- Doe alle ingrediënten voor de chocolade saus in een kom en meng tot een gladde saus.
- Giet de chocolade saus over de wafels en top af met aardbeien en vegan slagroom.
- Enjoy!