In januari willen we allemaal de goede voornemens weer oppakken. Misschien wil je beginnen met een vegan lifestyle of minder suikers eten. Om op een gezonde manier toch van lekker eten te genieten, heb ik deze heerlijke vegan mini cheesecakes gemaakt voor de Jamnuary campagne van Pit & Pit.
Cheesecake op basis van kokosmelk en cashewnoten
Vegan cheesecake kan je op allerlei manieren maken. Ik vind het zelf lekker en simpel om het te maken van kokosmelk, gewelde cashewnoten en agave siroop. Als je deze ingrediënten in de blender doet, krijg je een heerlijke cheesecake vulling die stevig wordt wanneer je het in de vriezer zet.
Biologische jam van Pit & Pit
Pit & Pit is dit jaar direct goed van start gegaan door diverse smaken jams te introduceren in het teken van Jamnuary. Eén van deze jams, namelijk de rode vruchten jam met agave siroop, heb ik gebruikt voor het bovenste laagje van deze heerlijke vegan mini cheesecakes. Dit in combinatie met de dadel en noten bodem én de cheesecake laag van cashewnoten noten zorgt voor een geweldige smaak. Aangezien de cheesecakes alleen gezoet zijn met agave siroop zou je dit zelfs als feestelijk ontbijt of brunch kunnen serveren. Wie wel er nou niet zo’n heerlijke cheesecake om de dag mee te beginnen?
Ga je deze vegan mini cheesecakes ook eens maken? Dan kan je de jam van Pit & Pit via deze link bestellen. Ook zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina is het mogelijk om een beoordeling of een reactie achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.
Cheesecake recepten
Ben je benieuwd naar andere vegan cheesecakes? Bekijk dan eens één van onderstaande recepten:
Vegan mini cheesecakes
Equipment
- Cupcake bakvorm
- Food processor
- Blender
- Bakpapier
Ingrediënten
Bodem
- 75 gr dadels
- 50 gr havermout
- 100 gr walnoten
Cheesecake laag
- 150 gr van het stevige deel van een blikje kokosmelk
- 90 gr agave siroop
- 2 el limoensap
- 250 gr cashewnoten
Jam laag
- ¾ potje rode vruchten jam Ik gebruik de bio jam van Pit & Pit
- Optioneel: kokosrasp
Instructies
- Laat de cashewnoten 30 minuten weken in een kommetje met warm water.
- Als je dadels gebruikt die nog niet zacht zijn, laat je deze ook in een kommetje warm water wellen.
- Dep de dadels en cashewnoten droog en doe de dadels samen met de havermout en walnoten in een foodprocessor. Blend totdat je een plakkerig geheel hebt, dit hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn.
- Vet een cupcake bakvorm in met wat plantaardige boter of olie en leg een dun/lang strookje bakpapier in de vormpjes, zodat je de cheesecakes er later makkelijk uit kunt tillen.
- Verdeel het mengsel voor de bodem over de 12 vormpjes. Druk dit goed aan met je handen of met de achterkant van een lepel.
- Doe alle ingrediënten voor de cheesecake laag in een blender en blend totdat je een glad mengsel hebt.
- Verdeel dit over de bodem van de cheesecakes en zet een half uurtje in de vriezer.
- Na een half uur haal je de cheesecakes uit de vriezer en verdeel je een laagje rode vruchten jam over de cheesecakes.
- Zet de cheesecakes vervolgens weer in de vriezer voor ongeveer 3uurtjes.
- Haal de cheesecakes uit de vriezer en controleer of ze al stevig genoeg zijn. Zo niet, zet ze dan nog even terug in de vriezer.
- Als de cheesecakes stevig genoeg zijn haal je ze uit de vriezer en doe je er nog wat kokosrasp overheen. Laat even staan zodat het iets zachter wordt en serveer daarna als toetje, lekkers bij de koffie/thee of zelfs als ontbijt.
Pingback: Trifle van kokosyoghurt, oreo en aardbei - Vegafoodness