Pruimen laten mij toch altijd een beetje aan herfst denken, dus ging ik aan de slag met een lekker pruimen baksel. Deze heerlijke vegan pruimen cake met crumble topping is super makkelijk om te maken en heeft ook nog eens de perfecte structuur en smaak. Je maakt het cake beslag en de kruimels al binnen 15 minuten en daarna gaat de cake nog 45 minuten de oven in. Heerlijk als dessert of bij de koffie!
Hoe maak je deze vegan pruimen cake?
Zoals ik net al aangaf staat deze cake binnen no-time in de oven. Ook zijn alle ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt, wel zo makkelijk! Als je de boodschappen compleet hebt, kan het bakken beginnen. Je mengt in één kom alle droge ingrediënten en in een andere kom de natte ingrediënten. Vervolgens doe je de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng je dit kort totdat je een glad beslag hebt. Giet het beslag in een ingevette springvorm en leg hier schijfjes pruimen overheen. Vervolgens maak je de crumble door bloem, boter, poedersuiker en havermout te mengen. Dit verdeel je over de cake met pruimen. De cake gaat nu 45 minuten de oven in. Laat ‘m daarna even goed afkoelen en genieten maar!
Cake recepten
Ben je benieuwd naar andere cake recepten? Ik heb er inmiddels al aardig wat online staan. Wellicht wil je één van deze heerlijke baksels ook eens proberen:
Ga je deze vegan pruimen cake maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Vegan pruimen cake
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 260 gr bloem
- 130 gr suiker
- 190 ml plantaardige melk
- 50 gr plantaardige yoghurt
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 el citroensap
- 2 tl vanille extract
- 1 tl baking soda
- 1½ tl bakpoeder
- 3 middelgrote pruimen
Kruimel laag
- 75 gr koude plantaardige boter
- 75 gr bloem
- 60 gr poedersuiker
- 30 gr havermout
- 2 el water
Instructies
- Maak de kruimel laag door alle ingrediënten in een kom te doen en het met je handen tot kruimels te kneden.
- Doe alle droge ingrediënten voor de cake in één kom en in een andere kom alle natte ingrediënten.
- Snijd de pruimen in 8 partjes (schijfjes), zodat je in totaal 24 schijfjes hebt.
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en smeer een springvorm in met een klein beetje zonnebloemolie of boter.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng kort totdat je een glad beslag hebt.
- Giet het beslag in de cakevorm en leg de pruimen partjes hier bovenop. Druk ze een beetje in het beslag.
- Verdeel de kruimels over de pruimen en zet de cake voor 45 minuten in de oven.
- Laat de cake goed afkoelen, snijd in stukken en genieten maar!
Pingback: Blauwe bessen tulband cake | Tulband cake recept - Vegafoodness
Heel erg lekker, ook omdat hij niet zo zoet is. Ik heb hem vandaag gemaakt met meer pruimpjes (14 kleine gele mirabellen). Ook lekker maar door het extra vocht wat smeuïger dan het ‘hoort’ te zijn. Ik vind het prima, lik mijn vingers erbij af. I.p.v. zonnebloemolie werkt sojaolie ook perfect.