Vegan scones

Vegan scones met jam en kokosroom

Scones zijn kleine zoete broodjes die qua smaak een beetje op cake lijken. Ze hebben een licht krokante structuur en komen oorspronkelijk uit Schotland. Hier werden ze vroeger vooral bij de thee gegeten. Tegenwoordig worden scones ook bij het ontbijt of de brunch geserveerd met jam en clotted cream. In plaats van clotted cream serveer ik deze vegan scones met zelfgemaakte vegan kokosroom.

Vegan scones recept

In het traditionele scones recept wordt ei, boter en melk gebruikt. Ik maak scones zelf graag vegan en dat is helemaal niet moeilijk. Je vervangt het boter en de melk door een plantaardige variant en het ei kan je makkelijk weglaten. In mijn recept onderaan de pagina vertel ik je stap voor stap hoe je deze vegan scones met jam en kokosroom makkelijk zelf kunt maken.

Scones maken

Wanneer je scones gaat maken hoef je gelukkig niet lang te kneden. Je begint met het mengen van zelfrijzend bakmeel, een klein beetje zout en bakpoeder. Vervolgens kneed je plantaardige boter er doorheen, totdat je een kruimelige structuur krijgt. Daarna is het tijd om alle overige ingrediënten voor de scones toe te voegen. Meng dit door elkaar en kneed even heel kort met je handen, totdat je een bol deeg hebt. Rol het deeg uit, snijd rondjes uit het deeg van 1,5 tot 2 cm dik en bestrijk de rondjes deeg met een mengsel van soja melk en agave siroop. Bak de scones gaar in 25 minuten op 200 graden.

Ga je deze vegan scones met jam en kokosroom ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten. Op deze manier weten andere foodies wat ze van dit recept kunnen verwachten.

Ben je op zoek naar meer zoete recepten? Bekijk dan eens dit overzicht.

Vegan scones

Vegan scones met jam en kokosroom

Deze vegan scones, kleine zoete broodjes, met jam en kokosroom zijn perfect als ontbijt, brunch of bij een high tea.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 10 scones

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 115 gr plantaardige boter
  • 60 gr fijne suiker
  • 180 ml soja melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el limoensap
  • Scheutje soja melk + 1 el agave siroop

Kokosroom + jam

  • 150 gr stevige kokosyoghurt Ik gebruik de plantaardige variant van Lidl
  • 10 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el jam

Instructies
 

  • Laat de plantaardige boter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng hier vervolgens het zout en bakpoeder doorheen.
  • Kneed de boter door het meel totdat je een kruimelige structuur krijgt.
  • Voeg nu de suiker, melk, citroensap en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Gebruik hier eventueel nog heel kort je handen voor, zodat je een mooie bal deeg krijgt.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 tot 2 centimer. Snijd rondjes uit een deeg met een glas en leg deze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  • Meng een scheutje sojamelk met agave siroop in een kommetje en besmeer de bovenkant van de scones hiermee.
  • Bak de scones in de oven voor 20-25 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Maak ondertussen de kokosroom door de kokos yoghurt, poedersuiker en vanille extract te mengen en dit even goed op te kloppen. Zet de room nu weer in de koelkast, zodat het lekker stevig blijft.
  • Laat de scones afkoelen, snijd ze open en besmeer met jam + een lepeltje kokosroom.
Trefwoord broodjes, scones

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*