vegan-zalm-bagel

Vegan zalm bagel

Een bagel met gerookte zalm, dat is toch wel iets wat je als vegetariër of veganist misschien kan missen. Maar met dit recept kan je heel makkelijk zelf een vegan zalm bagel maken. De ‘zalm’ maak je van geraspte wortel die je laat marineren in een sausje van liquid smoke, olijfolie, soja saus, rijstazijn en zout. Super makkelijk om te maken en ontzettend lekker!

Vegan zalm met liquid smoke

Het geheime ingrediënt voor vegan zalm is liquid smoke. Dit geeft de typische rokerige smaak aan de geraspte wortel, net zoals échte gerookte zalm. Ik koop dit zelf altijd bij de Amazing Oriental. Let wel op dat je niet te veel gebruikt, want het is vrij sterk van smaak. Als je de hoeveelheid uit het recept aanhoudt, zit je precies goed:)

Vegan lunch recepten

Deze vegan zalm bagel is toch wel één van mijn favoriete lunch recepten, maar ik heb natuurlijk nog veel meer lunch inspiratie voor je, zoals:

Ga jij dit heerlijke vegan zalm bagel recept ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt op Instagram door me te taggen @Vegafoodness.

vegan-zalm-bagel

Vegan zalm bagel

Een bagel met vegan zalm, vegan roomkaas, kappertjes en rode ui. De perfecte lunch!
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • middelgrote wortel
  • el olijfolie
  • 2 tl liquid smoke
  • 2 tl sojasaus
  • 1/2 tl rijstazijn

Overig

  • 2-4 bagels
  • Plantaardige roomkaas Violife
  • ½ rode ui
  • Kappertjes
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Verwijder ondertussen de schil van de wortels en rasp ze vervolgens in lange plakken.
  • Kook de geraspte wortel 5 minuten, giet af en laat ze goed afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een bakje waar je uiteindelijk de wortels in doet en roer alles goed door elkaar.
  • Leg de geraspte wortels in de marinade en zorg dat alle plakken bedekt zijn met de marinade.
  • Zet het bakje met wortels afgedekt in de koelkast voor minimaal 3 uurtjes. Hoe langer ze marineren hoe beter de smaak wordt.
  • Bak de bagels kort in de oven en besmeer ze met de plantaardige roomkaas. Verdeel de plakken wortels over de bagels en leg er plakjes rode ui en kappertjes overheen. Breng op smaak met nog wat peper en zout.
Trefwoord bagel, zalm

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*