Een simpele cake kan af en toe zó lekker zijn! Deze vegan perzik cake is zo’n cake waar je eigenlijk iedereen wel blij mee kan maken. De luchtige structuur in combinatie met de frisse perzik is heerlijk!
Om de cake lekker feestelijk te maken, versier ik ‘m meestal met amandelschaafsel, kokosrasp en poedersuiker. Dit maakt het helemaal compleet! Wist je dat het eten van perzik ook verschillende voordelen met zich meebrengt? Zo bevat perzik veel antioxidanten en mineralen en is het ook nog eens goed voor je huid. Dus stiekem is deze cake helemaal niet zo ongezond!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan perzik cake
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 2 grote perziken
- 260 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 130 gr suiker
- 180 ml soja melk
- 45 gr kokosyoghurt
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 el citroensap
- 2 tl vanille extract
- 4 el kokosrasp
Topping
- Amandelschaafsel
- Kokosrasp
- Poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar (bloem, bakpoeder, baksoda, suiker, kokosrasp).
- Meng in een andere kom de olie, melk, citroensap, vanille extract en kokosyoghurt door elkaar.
- Snijd de perziken in dunne schijfjes.
- Giet de kom met natte ingrediënten bij de kom met droge ingrediënten en roer kort door elkaar.
- Doe het beslag in een springvorm van 23 cm. Mocht je een hoge cake willen maken gebruik dan een springvorm van bijv. 18 cm
- Verdeel de stukjes perzik over de cake en druk ze tot ongeveer de helft in het beslag. Strooi vervolgens het amandelschaafsel en nog wat kokosrasp over de cake.
- Bak de cake voor 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Laat de cake een beetje afkoelen, bestrooi met poedersuiker en enjoy!
Pingback: Blauwe bessen tulband cake | Tulband cake recept - Vegafoodness
Pingback: Vegan pruimen cake met crumble laag - Vegafoodness