Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep is een typisch herfst recept, maar ik eet het zelf gedurende het hele jaar. Het is lekker, gezond en simpel om te maken. Met maar een aantal ingrediënten zet je deze heerlijke soep op tafel. Geschikt als maaltijdsoep voor het avondeten, maar natuurlijk ook als lunch.

Klassieke pompoensoep

De klassieke pompoensoep is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens erg gezond. Zo bevat pompoen krachtige antioxidanten en is het een echte boost voor je immuunsysteem. Precies wat we nodig hebben wanneer de herfst om de hoek komt kijken! Je kunt de soep natuurlijk op verschillende manieren maken, maar voor de klassieke variant kook je de pompoen gaar in bouillon. Zelf voeg ik altijd nog wat extra groenten toe, zoals paprika en wortel. Om de soep extra romig te maken, gebruik ik kokosmelk.

Wat is de beste pompoen om soep te maken?

De oranje pompoen en flespompoen lenen zich het beste voor het maken van soep. Ze hebben beide een zachte en zoete smaak. De flespompoen heeft over het algemeen een ietwat nootachtige smaak. Bovendien is de schil erg zacht, waardoor het niet noodzakelijk is om deze pompoen te schillen. Voor pompoensoep verwijder ik zelf echter wel de schil. Andere pompoensoorten zoals de sweet dumpling pompoen en de spaghettipompoen worden over het algemeen minder vaak voor soep gebruikt.

Hoe gezond is verse pompoensoep?

Pompoensoep zit boordevol vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, vitamine C en kalium. Bovendien is pompoen rijk aan vezels en antioxidanten, zoals bètacaroteen. Dit kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het beschermen van cellen tegen schade van vrije radicalen. Verse pompoensoep is dus erg gezond!

Pompoen recepten

Ben je op zoek naar meer recepten met pompoen? Bekijk dan eens één van deze recepten:

Pompoensoep

Pompoensoep met kokosmelk

Bij herfstachtig weer hoort een verse pompoensoep. Deze vegan pompoensoep is heerlijk kruidig én romig door de kokosmelk.
Totale tijd 40 minuten
Gang diner, lunch
Porties 6 personen

Equipment

  • Soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 grote fles pompoen
  • 1 grote of 2 kleine wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 ui
  • 270 ml kokosmelk
  • 700 ml water
  • 2 el soja saus
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl groente bouillon poeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • ½ tl chili vlokken
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd in stukken.
  • nijd de ui, paprika en wortel ook in stukjes en pel de knoflook.
  • Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie en voeg vervolgens de pompoen, wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en laat ongeveer 25 minuten koken.
  • Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer.
  • Schenk de soep in kommetjes en garneer eventueel met een scheutje plantaardige kookroom en peterselie.
  • Enjoy!
Trefwoord pompoen, soep

Eén reactie

  1. Pingback: Groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*