Pasta blijft toch wel één van de gerechten die ik het allerliefst maak. De saus maak ik het liefst helemaal zelf en hier kan je ontzettend mee variëren. Zo maakte ik laatst deze pasta met geroosterde paprika saus. Een super makkelijk én smaakvol vegan pasta gerecht wat al binnen een half uurtje op tafel staat.
Geroosterde paprika saus
Wanneer je paprika’s roostert in de oven krijgen ze een heerlijke smaak en bovendien worden ze helemaal zacht. Ideaal om te verwerken in een saus. Om de pastasaus voor dit recept op smaak te brengen, voeg je er nog ui, knoflook, edelgistvlokken en chilivlokken aan toe. Edelgistvlokken gebruik ik als kaasvervanger in veel vegan recepten. Het zijn kleine vlokjes met een kaas/nootachtige smaak. Ik haal dit meestal bij de Ekoplaza. Om hier daadwerkelijk een saus van te maken, heb je natuurlijk nog iets vloeibaars nodig. Ik gebruik de plantaardige room van Oatly. Deze is neutraal van smaak en lekker romig. Mocht je geen plantaardige room kunnen vinden in jouw supermarkt, dan is het ook mogelijk om ongezoete plantaardige melk te gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat de saus dan iets minder romig zal zijn.
Hoe gezond zijn rode paprika’s?
Rode paprika’s zijn erg gezond! 100 gram rode paprika bevat namelijk maar liefst 200% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Daarnaast zitten er ook veel anti-oxidanten in rode paprika’s. Anti-oxidanten maken vrije radicalen in je lichaam onschadelijk. Een portie van deze pasta met geroosterde paprika saus is dus zeker wel gezond!
Vegan pasta recepten
Ben jij, net zoals ik, helemaal gek op pasta? Dan heb ik nog een aantal heerlijke vegan pasta recepten voor jou:
Ga je deze heerlijke pasta met geroosterde paprika saus maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een beoordeling of een reactie achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van mijn recept vindt.
Pasta met geroosterde paprika saus
Equipment
- Oven
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
Pasta saus
- 120 ml plantaardige room Oatly
- 2 rode paprika's
- 3 tenen knoflook
- 3 el edelgistvlokken
- ½ ui
- 1 tl chilivlokken
- 1 el maizena + 2 el water
- Peper en zout naar smaak
Overig
- Verse peterselie ter garnering
- 250 gr pasta
- 2 el Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Was de paprika's, droog ze af en besmeer ze met een beetje olijfolie.
- Zet de paprika's voor 20-25 minuten in de oven totdat ze helemaal zacht zijn geworden.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik voeg zelf altijd een scheutje olijfolie en zout toe aan het water om de pasta extra smaak te geven.
- Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn, verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin.
- Haal de paprika's uit de oven en verwijder het groene steeltje en het binnenste gedeelte van de paprika.
- Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de maizena met water, in een blender en blend totdat je een gladde saus hebt.
- Verwarm de saus in een pan, meng de maizena en water in een klein kommetje, en voeg dit toe aan de saus. Blijf goed roeren, totdat de saus iets indikt.
- Giet de pasta af, laat even uitlekken en voeg dit toe aan de pan met saus. Roer alles goed door elkaar en verdeel de pasta over 2 borden.
- Garneer met fijngesneden peterselie en eventueel wat extra chilivlokken.
Pingback: Vegan pasta al funghi | Pasta recepten - Vegafoodness
Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness