Wie aan de herfst denkt, denk aan verse pompoensoep. Het is een makkelijke soep om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik maak het zelf met kokosmelk. Dit geeft de soep een heerlijke volle en romige smaak!
Pompoensoep is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens erg gezond. Zo bevat pompoen krachtige antioxidanten en is het een echte boost voor je immuunsysteem. Precies wat we nodig hebben wanneer de herfst om de hoek komt kijken!
Om de soep nog iets voller te maken voeg ik af en toe nog extra groenten toe, zoals soepgroenten of nasi groenten.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Pompoensoep met kokosmelk
Equipment
- Soeppan
Ingrediënten
- 1 grote fles pompoen
- 1 grote of 2 kleine wortels
- 1 rode paprika
- 1 grote teen knoflook
- 1 ui
- 270 ml kokosmelk
- 700 ml water
- 2 el soja saus
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl groente bouillon poeder
- 2 tl gemberpoeder
- ½ tl chili vlokken
- 1 tl zout
Instructies
- Schil de pompoen en snijd in stukken.
- nijd de ui, paprika en wortel ook in stukjes en pel de knoflook.
- Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie en voeg vervolgens de pompoen, wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en laat ongeveer 25 minuten koken.
- Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer.
- Schenk de soep in kommetjes en garneer eventueel met een scheutje plantaardige kookroom en peterselie.
- Enjoy!
Pingback: Groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel - Vegafoodness