Als je mij al een tijdje volgt, heb je vast wel eens een recept met jackfruit voorbij zien komen. Jackfruit is een eiwitrijke vrucht met een vleesachtige structuur, waarvan het vruchtvlees erg goed smaken opneemt. Als je het goed op smaak brengt en op de juiste manier bereidt, is het bijna niet te onderscheiden van pulled pork of pulled chicken. Van jackfruit pizza’s tot jackfruit burgers en jackfruit taco’s met barbecuesaus, je kunt er ontzettend veel mee variëren. Juist daarom vind ik jackfruit echt geweldig!
Dit keer heb ik jackfruit taco’s met barbecuesaus gemaakt. Een super makkelijk recept, maar daarom niet minder lekker. Het is op dit moment zelfs één van mijn favoriete gerechten. Het is heerlijk als je eens iets anders wilt eten als lunch, maar ook super lekker als avondeten. Mocht je deze jackfruit taco’s als avondeten maken, dan zou ik iets meer maken óf de huidige hoeveelheden aanhouden en serveren met rijst of een ander bijgerecht.
Voor dit recept heb ik de jackfruit gebakken in de oven. Lekker makkelijk en persoonlijk vind ik dat de jackfruit op deze manier sneller een vlezige structuur krijgt. Als smaakmaker heb ik barbecuesaus gebruikt, je kunt mijn homemade barbecuesaus recept of een kant en klare barbecuesaus uit de supermarkt gebruiken. Mocht je graag andere toppings voor deze jackfruit taco’s met barbecuesaus gebruiken, dan kan dat natuurlijk.
Ga je dit recept ook eens proberen? Dan zou ik het super leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoodness. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw creatie!
Ben je op zoek naar andere recepten met jackfruit? Bekijk dan eens deze recepten:
- Broodje pulled jackfruit
- Vegan pizza met jackfruit
- Vegan jerk jackfruit burgers
- Vegan loaded fries met jackfruit
Jackfruit taco’s met barbecuesaus
Equipment
- Oven
Ingrediënten
Jackfruit
- 1 blik jackfruit in brine of water
- 3 el barbecue saus zelfgemaakt of uit de supermarkt
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl chili poeder
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 1 el olijfolie
Taco's
- 4 kleine tortilla wraps
- ¼ komkommer
- 50 gr rode kool + ½ el rijstazijn
- ½ avocado
- Sausje: 75 gr plantaardige yoghurt + ½ tl knoflookpoeder en 1 tl sambal
- Optioneel: limoen en koriander
Barbecuesaus
- 250 ml tomatensaus
- 2 tl olijfolie
- 75 gr fijngesneden rode ui
- 2 el appel azijn
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 2 el agave siroop
- ½ tl zout
- 1 tl mosterdzaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl fijngemalen peper
- 1 tl sambal
- 2 el liquid smoke te koop bij de meeste toko's en bij Amazing Oriental.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Open het blik jackfruit, laat het goed uitlekken en pluk de jackfruit vervolgens in stukjes.
- Verdeel de jackfruit over een bakplaat met bakpapier en strooi hier 1 el olijfolie overheen. Meng de jackfruit even door elkaar.
- Zet de jackfruit voor 10 minuten uit de oven en mocht je de barbecuesaus zelf maken, maak deze dan ondertussen.
- Doe 3 el barbecuesaus + alle kruiden over de jackfruit en meng goed door elkaar.
- Zet de jackfruit nog een keer 10 minuten in de oven. Wanneer je het uit de oven haalt kan je er nog meer barbecuesaus overheen doen. Ik heb nog 2 extra el barbecuesaus gebruikt.
- Bak de tortilla wraps heel kort aan beiden kanten in een koekenpan zonder olie en maak ondertussen het yoghurt sausje.
- Doe wat rijstazijn over de (voor)gesneden rode kool en snijd de komkommer + avocado in blokjes.
- Verdeel de taco's over 2 borden en beleg ze met jackfruit, rode kool, avocado, komkommer en het yoghurtsausje.
- Optioneel: serveer met koriander en limoen.
Barbecuesaus
- Verhit de olijfolie in een pan en pannetje de uien en knoflook.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en laat het 5 minuten pruttelen.
- Laat het geheel even afkoelen en blend het vervolgens tot een gladde saus met een staafmixer of een blender.
Ziet er lekker uit! Zou de jackfruit ook in de airfryer kunnen?
Pingback: Taco's met oesterzwam en paprika | Taco recepten - Vegafoodness