Maaltijdsalade quinoa en linzen

Maaltijdsalade met linzen en quinoa

Een lekkere salade met veel groenten is áltijd goed! Deze maaltijdsalade met linzen en quinoa staat al binnen 15 minuten op tafel en is perfect als hoofdgerecht of bijgerecht tijdens het avondeten óf als uitgebreide lunch. Naast linzen en quinoa zitten er veel verschillende groenten in deze salade, zoals haricots, rode biet, komkommer, wortel en avocado. Een goedgevulde salade met ontzettend veel smaak!

Is een salade vullend?

Je hebt je vast wel eens afgevraagd of een salade als avondeten echt vullend is? Een salade met alleen sla en groenten zal minder vullend zijn dan een salade waar een bron van koolhydraten, vezels of eiwitten aan toegevoegd is. In deze maaltijdsalade zijn de linzen, quinoa en avocado de ingrediënten die voornamelijk voor een verzadigd gevoel zorgen. Dus als antwoord op de vraag ‘Is een salade vullend?’, dat is heel erg afhankelijk van de ingrediënten.

Makkelijke salade recepten

Deze salade is één van mijn favoriete salade recepten, máár ik heb natuurlijk nog meer recepten voor makkelijke salades online staan.

Ga jij deze heerlijke maaltijdsalade met quinoa en linzen maken? Dan zou ik het natuurlijk super leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoodness.

Maaltijdsalade quinoa en linzen

Maaltijdsalade met linzen en quinoa

Een heerlijke goed gevulde maaltijdsalade met linzen, quinoa en lekker veel groenten.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang diner, lunch
Porties 1 persoon

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 30 gr gemengde linzen Verkrijgbaar bij de Albert Heijn
  • 20 gr quinoa
  • 65 gr haricots
  • 1 rode biet
  • ¼ komkommer
  • 20 gr wortel julienne
  • Handje pecannoten
  • ½ avocado
  • Bosui

Dressing

  • 55 gr plantaardige yoghurt
  • ½ tl knoflook
  • ½ tl mosterd
  • 2 tl tahin
  • ½ el agave siroop
  • Snufje peper en zout

Instructies
 

  • Kook de linzen en quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots en bak ze ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie.
  • Snijd ondertussen de komkommer, rode biet en bosui.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een klein kommetje.
  • Doe de linzen en quinoa in een kom of op een bord, leg alle groenten en de pecannoten erop, meng alles goed door elkaar en serveer met de yoghurt tahin dressing.
Trefwoord linzen, quinoa, salade

Eén reactie

  1. Pingback: Vegan caesar salad | Salade recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*