De Mexicaanse keuken staat bovenaan mijn lijstje. Van quesedilla’s tot burrito bowls en tortilla’s, ik vind het geweldig! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met heerlijke Mexicaanse lunch wraps. Deze vegan wraps zijn super voedzaam, ontzettend lekker én binnen 15 minuten klaar! Ideaal tijdens een drukke thuiswerkdag.
De vulling van deze wraps heb ik gemaakt van onder andere zwarte bonen, maïs, paprika en tomatensalsa. Ik vind de tomatensalsa van het merk Santa Maria erg lekker. Deze is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De plantaardige room maakt het helemaal af en is ook prima te vervangen door sour cream wanneer je de voorkeur geeft aan vegetarisch in plaats van vegan. Ik heb de plantaardige room zelf gemaakt door geweekte cashewnoten (100gr) te blenden met water (85ml), azijn (1tl), citroensap (2el) en zout (1/2tl).
Ga je deze super makkelijke Mexicaanse lunch wraps ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Bekijk dan eens deze lekkere en makkelijke lunch recepten:
- Gezonde tortilla pizza’s
- Vegan pizza bagels
- Toast met gebakken champignons
- Vegan kaneel wafels met gebakken appel
Mexicaanse lunch wraps
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
Zwarte bonen vulling
- 80 gr maïs (½ klein blikje)
- ½ rode paprika
- 1 klein blikje zwarte bonen (200 gr)
- ½ tomaat
- 4 el tomaten salsa
- ½ tl gerookte paprika poeder
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 el olijfolie
Wraps
- 1 pak volkoren tortilla wraps (medium)
- 1 avocado in plakjes
- ¼ kropsla
- ½ limoen in schijfjes
- Bosje verse peterselie
- 4 el plantaardige room
Instructies
- Spoel de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken. Snijd de paprika en tomaat ondertussen in kleine blokjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de paprika toe. Wanneer de paprika bijna zacht genoeg is, voeg je alle overige ingrediënten voor de tomatensalsa toe. Meng goed door elkaar en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
- Bak de tortilla wraps kort in een koekenpan (zonder olie of boter).
- Snijd de avocado, limoen, kropsla en peterselie.
- Verdeel de tortilla wraps over borden, beleg met sla en een flinke lepel van het zwarte bonen mengsel. Leg hier bovenop de avocado, peterselie, limoen schijfjes en een lepeltje plantaardige room.