Caesar salad is misschien wel de meest populaire salade. Normaal gesproken zit er onder andere ei, parmezaanse kaas en ansjovis in. Alles behalve vegan dus! Met dit recept voor vegan caeser salad hoef je gelukkig helemaal niets te missen als vegetariër of veganist.
Ingrediënten plantaardige caeser salad
Voor deze heerlijke salade heb je niet al te veel ingrediënten nodig. Voor de dressing heb ik limoen, knoflook, cashewnoten, mosterd, edelgistvlokken en plantaardige melk gebruikt. De salade zelf bestaat uit ijsbergsla, rucola, melange, avocado, tomaatjes en rode ui. De croutons die normaal gesproken in een caesar salade zitten heb ik vervangen door krokante kikkererwten die ik bestel bij Koro. Zo heb je een lekkere grote hoeveelheid om door je salades te doen of om als snack te eten.
Ben je van plan iets te bestellen bij Koro? Vergeet dan niet mijn kortingscode in te voeren: Vegafoodness.
Vegan salade recepten
Wil je graag meer salade recepten zien? Bekijk dan eens één van onderstaande recepten:
- Green goddess salade
- Salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool
- Simpele couscous salade
- Maaltijdsalade met linzen en quinoa
Ga je deze vegan caeser salad maken, dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten:)
Vegan caeser salad
Equipment
- Blender
Ingrediënten
Dressing
- Sap van 1 limoen
- 1 klein knoflook teentje
- 50 gr cashewnoten
- 2 tl mosterd
- 3 el edelgistvlokken
- 45 ml plantaardige ongezoete melk
Overig
- IJsbergsla
- Rucola sla melange
- ¼ rode ui
- ½ avocado
- Handje cherry tomaten
- Crunchy kikkererwten Koro
Instructies
- Leg de cashewnoten 15 minuten in een kommetje met kokend water. Droog ze daarna goed af.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en blend tot een gladde saus.
- Snijd de IJsbergsla, de tomaatjes, avocado en rode ui. Leg alles in een kom, bestrooi met de crunchy kikkererwten en maak af met de vegan dressing.