Pasta met rode pesto

Pasta met vegan rode pesto

Een bord pasta met lekker veel groenten. Daar kan je mij nou echt blij mee maken! Normaal gesproken maak ik groene pesto maar dit keer heb ik een pasta met vegan rode pesto gemaakt. Super lekker en misschien nog wel lekkerder dan groene pesto. Rode pesto wordt gemaakt van onder andere zongedroogde tomaten, basilicum en lekker veel olijfolie. Door middel van een blender heb je dit binnen no-time zelf gemaakt. En geloof mij, het is veel lekkerder dan een potje rode pesto uit de supermarkt:)

Voor deze pasta met vegan rode pesto heb ik de rode linzen penne van de Albert Heijn gebruikt. Deze pasta is glutenvrij en bevat per 100 gram maar liefst 20 gram minder koolhydraten en 12 gram meer eiwitten dan normale penne. Een super goed alternatief voor als je wat meer op je koolhydraten en eiwitinname wil letten. Verder heb ik de vegan feta kaas van Violife gebruikt. Eigenlijk heb ik standaard een blokje van deze vegan kaas in mijn koelkast liggen. Ik vind ‘m super lekker en het is ook lekker lang houdbaar in vergelijking met échte feta kaas.

De groenten in dit recept kan je heel makkelijk vervangen door andere groenten. Ik heb zelf spinazie, geroosterde tomaatjes, geroosterde paprika en spinazie gebruikt. Een heerlijke combi als je het mij vraagt. De paprika heb ik niet zelf geroosterd, maar kant en klaar in de supermarkt gekocht. De tomaatjes heb ik daarentegen wel zelf geroosterd. Mocht je nou geen oven tot je beschikking hebben, gebruik dan verse tomaatjes.

Ga je deze heerlijke pasta met vegan rode pesto ook eens maken? Deel je creatie dan met mij door me te taggen op Instagram @Vegafoodness.

Ben je benieuwd naar andere pasta recepten? Bekijk dan eens één van deze recepten:

Pasta met rode pesto

Pasta met vegan rode pesto

Een rijk gevulde pasta met homemade vegan rode pesto!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner

Equipment

  • Blender
  • Kookpan
  • Oven

Ingrediënten
  

Rode pesto

  • 130 gr zongedroogde tomaten
  • 60 ml olijfolie
  • 6 gr basilicum (ongeveer 2 handjes)
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ tl peper
  • 2 el pijnboompitten

Pasta

  • 1 pak rode linzen penne AH (250 gr)
  • 85 gr gerookte paprika
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr tomaatjes (+ 1 el olijfolie, peper en zout)
  • Handje zwarte olijven
  • ¼ blokje vegan feta

Instructies
 

  • Kook de rode linzen pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven op 200 graden.
  • Maak ondertussen de rode pesto door alle ingrediënten te mengen in een blender.
  • Snijd de geroosterde paprika in stukjes, brokkel de feta en bak de spinazie ondertussen heel kort (2 minuten).
  • Giet de pasta af en meng de rode pesto, de groentes en vegan feta door de pasta.
Trefwoord glutenvrij, pasta, rodepesto

2 Reacties

  1. Pingback: Spaghetti bolognese met linzen - Vegafoodness

  2. Pingback: Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*