Pannenkoeken recepten

Pannenkoeken recept

Pannenkoeken zijn erg populair in verschillende keukens. Ze zijn makkelijk te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Vaak worden pannenkoeken als ontbijt of lunch gegeten, maar het kan ook prima als tussendoortje. Voor de meeste pannenkoeken recepten heb je niet veel ingrediënten nodig. Het zijn zelfs vaak ingrediënten die je al in huis hebt, zoals bloem en melk. De traditionele versie van pannenkoeken wordt met stroop en poedersuiker gegeten en de hartige variant met kaas, maar er zijn zo veel andere varianten te bedenken die bij zowel kinderen als volwassenen in de smaak vallen.

 

Bananen pannenkoeken

Bananen pannenkoeken zijn een lekkere variatie op de klassieke pannenkoeken. De bananen zorgen voor een heerlijke zoete smaak, waardoor je geen suiker of andere zoetstof hoeft toe te voegen aan het beslag. Bovendien zijn bananen pannenkoeken perfect voor wanneer je overrijpe bananen over hebt. Vaak worden bananen gebruikt voor de welbekende banaan havermout pannenkoeken

 

Gezonde pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken zijn ideaal voor wanneer je wil genieten van een lekker ontbijt of lunch zonder schuldgevoel. Er zijn verschillende manieren om pannenkoeken gezonder te maken, zoals het gebruik van speltmeel of boekweitmeel of door het toevoegen van ingrediënten als havermout of spirulina voor extra voedingsstoffen. Je kunt altijd een scheutje agave siroop of vers fruit toevoegen om je gezonde pannenkoeken te verrijken.