Van bananenbrood krijg ik nooit genoeg! Deze keer heb ik het in muffin vormpjes gemaakt. Lekker makkelijk en het ziet er ook nog eens super gezellig uit. Qua extra toevoegingen/smaken kan je natuurlijk ontzettend veel variëren. Deze vegan bananenbrood muffins heb ik gevuld met stukjes framboos en als topping fijngemalen walnoten gebruikt. Een heerlijke combi!
Bananenbrood kan heel erg verschillen van structuur. De één zal het wat steviger maken en de ander houdt van een luchtig en fluffy brood. Ik behoor zeker tot de laatste groep. Het kostte me wel twee pogingen om deze vegan bananenbrood muffins zo fluffy te krijgen als hoe ze nu zijn geworden. Ik was dan ook ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat. Dus heb je een keer 3 hele rijpe bananen over, ga deze muffins dan zeker eens maken:) Je kunt bananen die niet zo rijp zijn trouwens ook 2 minuutjes in de magnetron zetten om ze sneller te laten rijpen. Het nadeel is dat ze dan niet zo zoet zijn als rijpe bananen. Je zou dan iets meer suiker kunnen toevoegen.
Ga je deze heerlijke vegan bananenbrood muffins maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Ben je ook zo’n fan van bananenbrood? Dan vind je deze recepten vast en zeker ook geweldig:
Vegan bananenbrood muffins
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 180 gr bloem
- 50 gr suiker
- 3 hele rijpe bananen
- 115 gr plantaardige melk
- 1 el appelmoes
- 35 gr zonnebloemolie
- ½ el citroensap
- 1 tl bakpoeder
- ¾ tl baking soda
- 1 tl vanille extract
- 1 bakje van 125 gr frambozen
- 50 gr fijngehakte walnoten
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en voeg hier alle natte ingrediënten aan toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
- Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en meng dit ook door elkaar.
- Snijd de frambozen in stukjes en meng dit door het beslag.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Let op dat je niet te lang blijft roeren, want dan wordt het beslag te stijf.
- Verdeel de muffins over de bakvormpjes.
- Hak de walnoten fijn of maal ze in een blender. Strooi dit vervolgens over de muffins (voordat ze de oven in gaan).
- Zet de muffins voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de muffins gaar zijn, prik je er met een satéprikker in. Als de prikker schoon uit de muffin komt, weet je dat de muffins gaar zijn.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze even goed afkoelen.
Zo zonde daar hier nog geen receptie op is geschreven, want normaal maak ik niet iets waar geen recenties bij staan. Maar deze zijn werkelijk heerlijk!!! Ik ga ze zeker nog vaker maken. Dankje voor het recept ☺️