Eet je plantaardig, maar mis je af en toe toch wel een scrambled egg? Met deze Mexicaanse tofu scramble is dat gemis verleden tijd. De verkruimelde tofu in combinatie met de juiste kruiden komt namelijk aardig in de buurt van ei. Ik heb er zelf een Mexicaanse twist aan gegeven door maïs, bonen en koriander toe te voegen. Super lekker op een broodje als ontbijt of lunch.
Hoe maak je tofu scramble?
Tofu scramble, de plantaardige versie van scrambled egg, is heel makkelijk om te maken. Je laat de tofu uitlekken, door het in theedoeken te wikkelen en er iets zwaars op te leggen, en daarna verkruimel je de tofu met je handen. Vervolgens bak je het samen met alle andere ingrediënten in een pan en voeg je de juiste kruiden toe. Ik gebruik zelf meestal paprika poeder, kurkuma en kala namak zout. Dit laatste is hetzelfde als zwart Himalaya zout en wordt veel door veganisten gebruikt, omdat het de geur en smaak van eieren heeft.
Tofu recepten
Tofu is ontzettend veelzijdig, je kunt er echt alle kanten mee op. Hieronder staan een aantal van mijn favoriete tofu recepten. Ik zou zeggen kies een recept uit en laat je verrassen!
Ga je deze Mexicaanse tofu scramble maken? Dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook help je mij enorm als je onderaan deze pagina een beoordeling en/of een reactie achterlaat.
Mexicaanse tofu scramble
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1 blok tofu (500gr)
- 1 blik kidneybonen (400gr)
- 1 klein blikje maïs
- 2 tomaten
- ½ groene paprika
- ½ ui
- 2½ tl paprika poeder
- 3 tl kurkuma
- 3 tl kala namak zout
- 1 el soja saus
- 1 el ketchup
- 3 takjes verse koriander (+ eventueel extra voor op het broodje)
- Optioneel: bosuitjes
Instructies
- Haal de tofu uit de verpakking, snijdt het doormidden en rol het in een theedoek. Leg er vervolgens iets zwaars op en laat de tofu op deze manier een half uur uitlekken.
- Snipper een halve ui, snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en de paprika + tomaat in blokjes.
- Verkruimel de tofu en zet dit even apart.
- Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit in enkele minuten gaar. Voeg nu ook de mais, bonen, tomaat en tofu toe.
- Voeg alle kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je de ketchup en sojasaus toe. Meng alles nog een keer goed door elkaar en bak de tofu scramble nog twee minuten.
- Doe de tofu scramble op brood en serveer met eventueel met extra koriander en bosuitjes.
Pingback: Masala tofu met rijst en kousenband - Vegafoodness