Noodles eten is wat mij betreft altijd een feestje! Van sausjes tot groenten en de noodles zelf, je kunt er ontzettend veel mee variëren. Ik heb zelf aardig wat keren noodles gemaakt voordat ik eindelijk de perfecte saus had, maar het resultaat mag er wezen! Deze heerlijke pittige udon noodles zijn helemaal vegan en staan binnen 20 minuten op tafel. Wel zo handig na een drukke werkdag:)
De groenten die ik voor deze pittige udon noodles gebruik zijn rode paprika, paksoi en kastanje champignons. Een heerlijke combinatie! Gebruik je liever andere groenten dan kan je ze gewoon vervangen. Het sausje maak ik van onder andere soja saus, zwarte azijn en lekker veel pit. Zwarte azijn wordt ook wel Chinkiang Vinegar genoemd en is verkrijgbaar bij Aziatische toko’s. Kan je dit ingrediënt niet vinden? Meng dan rijstazijn met wat soja. De udon noodles die ik meestal gebruik zijn van het merk Hakubaku. Dit zijn organische noodles en verkrijgbaar bij de Albert Heijn.
Kan jij niet zo goed tegen pittig eten? Verwijder dan de pitjes uit de rode peper en voeg eventueel minder of geen sambal toe.
Ga je dit recept ook eens maken? Deel je creatie dan door me te taggen op Instagram of Facebook @vegafoodness. Ook zou ik het super leuk vinden als je onderaan dit recept een beoordeling zou willen geven.
Zoek je nog inspiratie voor andere Aziatische recepten? Bekijk dan eens deze heerlijke gerechten:
Pittige udon noodles
Equipment
- Koekenpan of wokpan
- Steelpan
- Kookpan
Ingrediënten
- 1 pak Hakubaku biologische udon noodles (ah)
- 250 gr kastanje champignons
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- ½ teentje knoflook
- 1 el olijfolie
Saus
- 3½ el soja saus
- 2 el black vinegar (Chinkiang vinegar)
- 4 tl sesamolie
- ½ teentje knoflook
- ½ rode peper (eventueel met zaadjes)
- 2 el pindakaas
- 1 el ketjap
- 3 tl suiker
- 1 el agave siroop
- 1 tl madame jeanette sambal
- ½ el olijfolie
Garnering
- 2 el sesamzaadjes
- Bosui
- 2 el Gebakken uitjes
Instructies
- Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd ondertussen de paksoi, champignons, rode paprika, bosui, rode peper en knoflook. De knoflook en rode peper mogen heel fijn gesneden worden.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan, fruit de knoflook kort en voeg de paprika en champignons toe. Wanneer alles bijna gaar is voeg je de paksoi toe en bak je dit nog kort mee.
- Giet de noodles af en spoel ze met koud water.
- Maak de saus door een halve eetlepel olijfolie te verhitten in een steelpannetje. Fruit de peper en knoflook kort en voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de saus toe. Zet direct het vuur uit.
- Doe de noodles bij de pan met groenten, zet het vuur uit en voeg de saus toe. Meng alles goed door elkaar, verdeel de noodles over twee borden en garneer met sesamzaadjes, bosui en gebakken uitjes.
Pingback: Makkelijke recepten voor het avondeten - Vegafoodness